Utryg ved Safe Harbor-afløser? Hybrid cloudløsning sikrer dig suverænitet over dine data

I en tid, hvor der er stor usikkerhed om, hvorvidt man må lægge følsomme persondata i skyen, lancerer Microsoft nu en to-strenget cloudløsning, så du kan bevare data lokalt, også i en cloudløsning.

Microsoft kommer nu med den første offentlige testudgave af selskabets nye tilbud, Azure Stack, som er en softwareplatform der i vid udstrækning tilbyder de samme tjenester og grænsesnit som selskabets cloudløsning, Microsoft Azure, men som er tænkt til at køre på kundens egne servere.

Det offentliggjorde Microsoft i går.

Ideen med det nye produkt er at kunne tilbyde kunderne en såkaldt hybrid cloudløsning, som giver mulighed for, at applikationer både kan køre i det lokale serverrum og på Azure-tjenesten uden at skulle skrives om.

Det sker ved blandt andet ved at tilbyde identiske softwaregrænsesnit i både Azure og Azure Stack.

Læs også: Private Cloud er muligt for dig - men husk ulemperne

Også administration og automatisering bliver i vid udstrækning ens, uanset valget af cloudtype. Administratorene kan anvende de samme værktøjer, og altså uafhængigt af om systemerne kører i et lokalt datacenter eller i Microsoft offentlige sky.

Læs også: Cloudkrigen spidser til: Oracle investerer massivt i teknologi og hyrer 1400 nye cloudfolk i EMEA

Microsoft hævder at være den eneste leverandør, der tilbyder en sådan 'enhedssky', der altså spænder over hybride løsninger.

»[...] vi ved at mange virksomheder fortsat støder på udfordringer, når de vil flytte deres applikationer fuldstændig over i den offentlige sky. Det handler om suverænitet over data eller regulatoriske udfordringer. Det kan sætte dem i en kompliceret situation at have én fod i den offentlige sky og én fod 'on-premises'. For at håndtere denne kompleksitet, anbefaler Microsoft, at virksomheder tilnærmer sig cloud som en model, ikke som et sted,« skriver Microsofts Mike Neil i gårsdagens udmelding.

Azure Stack vil efter alt at dømme ikke bare gøre det mulig at etablere en hybrid netsky, hvor Microsofts Azure-tjeneste udgør den offentlige del. Det åbner også for, at konkurrenter kan tilbyde den offentlig del, som i stor grad er identisk med Microsofts egen Azure.

»Mange 'managed service'-leverandører ønsker at blive konkurrenter til Azure og tilbyde tilsvarende tjenester,« siger Neil til VentureBeat.

Læs også: ERP-boss: Der skal sluges kameler, når du flytter dine forretningssystemer i skyen

Den første offentlige testversion af Azure Stack bliver tilgængelig på fredag, men er dog temmelig begrænset. Ifølge TechCrunch vil den for eksempel kun støtte én enkelt server. Men Microsoft lover, at man vil komme en hel serie med lignende Technical Previews, hvor man vil udbyde flere tjenester og indhold.

En færdig version af Azure Stack forventes at blive tilgængelig i fjerde kvartal i år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 René Nielsen

Det lyder spændende og jeg ser det som et skridt i den rigtige retning.

Meningen med opsigelsen af Safe Habour var jo at forhindre at forhindre uautoriseret adgang til data for f.eks. NSA. Så før vi alle jubler vil jeg gerne se hvordan Microsoft har tænkt at forhindre at NSA atter ”får sablen ind”?

Det kunne være rart hvis lokalt installeret tredjepartspordukter på serveren fik uhindret lov til at sikre ”boksen” med kryptering, overvågning af trafik og lignende således at Microsoft blev befriet for den grimme mistanke at de bagom ryggen har lavet en adgang til NSA.

Jeg er sikker på at Microsoft kunne gøre et godt job hermed, men sikkerhed drejer sig ofte om funktionsadskillelse og her betyder det altså noget at det er en af kunden valgt tredjepart som sikre data.

  • 2
  • 0
#2 Jesper Hansen

Det er din egen server, så du installerer selvfølgelig det software du mener skal til for at sikre "boksen".

Hvis man skærer alt PR BS fra, så er det her "bare" en private cloud platform, med samme API'er som Azure Resource Manager (og kun et subset af API'erne) gør brug af. Det er dét der gør det nemmere at lave en hybrid løsning, men selve AzureStack er i sig selv ikke hybrid på den måde at der er en forbindelse til Microsoft Azure OOTB.

Med det sagt så glæder jeg mig til mit nye jern kommer så jeg kan få det nye preview på ;-)

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere