Utilsigtet test af streaming-markedet: The Interview omsatte for 90 mio. online på 3 dage

Godt hjulpet på vej af en mediestorm er Sony-sagen om filmen The Interview endt som en demonstration af, at der måske findes et lukrativt marked for streaming af premierefilm.

Det er endnu uvist, hvem der stod bag hackingen af Sony Pictures og en omfattende lækage af data fra selskabet. Sammenfaldet med lanceringen af komediefilmen The Interview om et attentat på Nordkoreas leder Kim Jong-Un fik mistanken til at falde på Nordkorea, hvilket dog ikke er blevet bekræftet eller dokumenteret.

Det var imidlertid nok til at få de store amerikanske biografkæder til at udsætte premieren på the Interview på ubestemt tid, hvilket Sony Pictures nu har forsøgt at vende til sin fordel. Filmen blev juledag gjort tilgængelig via en særlig hjemmeside, Sony havde sat op til lejligheden, ligesom den nu distribueres via en række streamingtjenester som YouTube, Google Play og Xbox Video.

I første omgang er filmen kun tilgængelig for et amerikansk publikum, men det har ikke forhindret filmen i på blot tre dage at omsætte for godt 91 millioner kroner, skriver The Verge. Heraf kommer størstedelen angiveligt fra Googles tjenester.

Det er mere end fem gange så meget, som filmen omsatte for i de få små biografer, der valgte at vise filmen.

The Interview havde en unik fordel i kraft af den megen omtale på grund af hackingen af Sony Pictures og den efterfølgende debat om Nordkoreas mulige interesse i at stoppe filmen. Alligevel demonstrerede online-lanceringen, at det om ikke andet er muligt at opnå en omsætning gennem streaming, der er sammenlignelig med premiere i biograferne.

Filmdistributørerne har hidtil holdt fast i den klassiske model, hvor en film først kommer i biograferne, dernæst til salg og leje samt på visse betalingskanaler samt til sidst i begrænset distribution på tv og abonnementsbaserede streaming-tjenester som Netflix.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017