Utålmodige Fortnite-spillere ramt af Android-malware

Illustration: Epic Games
Inden du downloader Fortnite til mobilen, så kan det være en god idé lige at dobbelttjekke, at det faktisk er en ægte app fra den rigtige udbyder. Ellers ender du i en løkke, der generer penge til malware-bagmænd.

Fortnite er nok den største spilsucces i 2018 med rekorder indenfor både samtidige onlineseere og -spillere, men i takt med at succesen vokser, stiger interessen også fra malware-udviklere.

Spillet forventes udkomme til Android i løbet af sommeren, og utålmodige spillere risikerer at blive lokket af falske reklamer, der leder direkte til malware, skriver Nathan Collier, der har undersøgt sagen og skrevet om det på Malwarebytes.

Læs også: Twitch-seerrekord med hjælp fra Drake: Over 600.000 seere samtidig

Der findes nemlig ingen officiel app endnu, men hvis du søger efter sætninger som »Fortnite on Android« dukker der YouTube-videoer op, der linker til apps, der er fyldt med ondsindet kode. Koden i sig selv er ikke farlig, men er unægteligt sat i verden for at snyde os.

Tjener penge på at linke til andre apps

Malwaren ser nu meget troværdig ud. Logoet er kopieret fra iOS-versionen, og loading-billedet viser både navnet på producenten, Epic Games, og viser efterfølgende endnu et billede stjålet fra iOS-versionen.

Når spillet først kører, får du at vide, at der er nye opdateringer, og du bliver sendt videre til en side, hvor du skal logge ind (der også er kopieret). Det er faktisk først herefter, det for alvor går galt.

Læs også: Spilfirmaet Epic sagsøger spillere, der snyder i online action-spil

Appen vil nemlig bede om lov til at lave mobile verification, og det fører gennem et virvar af tilladelser og programmer, der ender ud i, at du skal downloade en længere række andre apps fra Google Play. Uanset hvor mange du downloader, vil den bede dig om lige at hente endnu en app.

Hvemend der står bag malwaren vil så blive betalt for hver eneste app, der bliver downloadet gennem deres re-route.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere