Ustabil stavekontrol plager danske Google Docs-brugere

Den danske stavekontrol i Google Docs fungerer mildt sagt lemfældigt. Den officielle melding fra Google er imidlertid, at der ikke er noget problem.

Danske brugere af Google Docs bør ikke forlade sig på de røde streger under ordene, hvis de vil skrive et dokument uden stavefejl i Googles webbaserede kontorpakke. Den danske ordbog virker nemlig ikke altid.

Det har både læsere og vi på Version2 kunnet konstatere i dokumenter, som oprettes i Google Docs. Problemet ser ud til at være dukket op, efter Google sidste år indførte en ny brugerflade, hvor blandt andet muligheden for at vælge sprog blev ændret.

Læs også: Nyeste udgave af Google Docs har kvalt dansk stavekontrol

Det betyder, at fejlfri danske ord i visse sætninger markeres som stavefejl, og højreklikker man på ordene, får man forslag på engelsk. I næste sætning kan man derefter opleve, at ordbogen igen fungerer korrekt.

Version2 har været i dialog med Googles danske pressekontakt om problemet, men den officielle udmelding fra Google er blot, at der ikke er nogen aktuelle fejlmeldinger på Google Docs.

Til de konkrete problemer med helt almindelige danske ord, der markeres som fejl, lød det uofficielle svar, at ordbogen stadig mangler ord, hvilket ifølge pressekontakten angiveligt ikke er anderledes end i eksempelvis Microsoft Word.

Stikprøver viser imidlertid, at Google Docs ofte vil markere et ord som fejl i én sætning for derefter at godtage ordet i den næste.

Google Docs virker desuden forvirret med hensyn til, hvornår der skal anvendes en dansk ordbog i stedet for en engelsk til trods for, at dokumentet oprettes i Google Docs med sproget sat til dansk, i en dansksproget udgave af Googles egen Chrome-browser og dansk brugerflade på Google-kontoen. I praksis virker muligheden for at vælge sprog i Google Docs ikke til at have nogen effekt.

Søger man på Googles egne supportsider, finder man også enkelte danske brugere, som klager over problemer med den danske stavekontrol.

Blandt andet en it-medarbejder ved en dansk skole med brugernavnet Daeniz, som sidste sommer spurgte til problemerne med stavekontrollen, men uden at få et svar fra Googles support.

En anden dansker med brugernavnet johnuhrskov oplever også problemer med danske ord, der bliver markeret som stavefejl, men heller ikke har fået svar på sit supportspørgsmål, som blev skrevet i november.

Version2 skrev allerede sidste år om problemer med den danske stavekontrol i Google Docs, men Google oplyste i september, at stavekontrollen atter skulle fungere. Siden er Version2 blevet gjort opmærksom på, at der stadig er problemer.

Læs også: Danske stavekontroller er tilbage i Google Docs og MS Office Web Apps

Det er trods flere henvendelser til Google ikke lykkedes at få en kommentar, selvom læsere har konstateret problemet i både den gratis version af Google Docs og den tilsvarende i Google Apps.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Deleted User

Lad mig først sige, at jeg godt kan lide googles programmer generelt, og bruger flere af deres services online.

Men lige med Google Docs er jeg altså blevet slemt skuffet. Der er så mange små fejl der irriterer. De ting den kan er geniale, og der er mange gode og brugbare funktioner, men når man hele tiden bliver irriteret over at google ikke har rettet en fejl hvor man ikke kan slette en skabelon man har kigget på én gang, så mister man tilliden. Vel at mærke en fejl der har været der i over et år på nuværende tidspunkt.

Den anden ting google mangler er support. Den behøver ikke være stor eller uddybende, men at kunne skrive en mail til en relevant supporter måtte være minimum, men som det ser ud nu, kan langt de fleste ikke engang bruge deres support-fora på en god måde, og besvarelserne derinde er mangelfulde eller ikke eksisterende.

Google Docs er god i teorien, men skal folk tage den til sig, så må de bestemt oppe sig og rette de mange små, men meget irriterende fejl.

  • 1
  • 0
#3 Michael Jensen

Har aldrig selv brugt Google Docs, men kunne det ikke bare være et spørgsmål at man selekterer hele teksten når man skifter sprog ? For kunne være at Google Docs var lidt åndsvag hvis den skal autodetektere sproget. At den ombestemmer sig flere gange mens man skriver, og hver gang indsætter den en sprog kode på det aktuelle sted. Så man ender op med at dokumentet indeholder X antal sprog koder spredt ud over det hele. Så teksten skiftevis bliver stavekontrolchecket på forskellige sprog.

  • 0
  • 0
#4 Patrick Moog

Google ser ikke ud til at have helt styr på det med sprog, en gang i mellem bliver jeg spurgt om jeg vil oversætte fra norsk bokmål til dansk i Chrome, på en Dansk hjemmeside vel og mærke.

Stavekontrollen er også helt hen i vejret en gang i mellem i Chrome.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere