Usikre danske webcams hacket og udstillet på Google-kort

Hundreder af webcam-ejere deler intetanende deres optagelser på ny hjemmeside. Fire danske kameraer er med på sitet - der angiveligt er lavet for at gøre opmærksom på sikkerhedshul.

En direkte kameraoptagelse fra en dansk families kælder.

Et amoralsk spion-blik ind i en intetanende italiensk families soveværelse eller dagligstue. Eller et view ud over køledisken i en indisk forstads-restaurant.

En ny hjemmeside har på et Google-kort opsamlet links til hundredevis af live-streams fra webcams placeret rundt over hele kloden.

Fire af wekameraerne er danske, hvoraf dog kun det ene virker i skrivende stund. Her kan man se live-streaming af en aarhusiansk kælder.

Det er techsitet Gizmodo, som har opsnuset det umoralske kort, som udnytter et sikkerhedshul i kameraernes firmware. Hullet betyder, at hjemmesidens bagmænd både har kunnet opsamle lokationer på webkameraerne samt de direkte billeder, hvorefter det er en smal sag at præsentere data på et Google-kort.

En overvejende del af de usikre webcams finder man i USA, men også Europa og Asien er repræsenteret på kortet.

Bagmændende hævder at have lavet kortet for at gøre opmærksom på sikkerhedshullet, og hjemmesiden linker da også til en patch, der skulle lukke sårbarheden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere