Usikkerhed om tidsplan for europæisk roaming-stop i 2016

EU's beslutning om at fjerne roaming-afgifterne på mobiltelefoni i Europa fra 2016 risikerer at blive erstattet af en mere uspecificeret udfasning af afgifterne.

Europaparlamentet vedtog i april, at det skulle være slut med afgifterne på roaming med mobiltelefoner fra 2016. Men den tidsplan er der nu sat spørgsmålstegn ved med et nyt udkast fra det italienske EU-formandskab, skriver Reuters.

I det nye udkast fra Italien er den faste dato 15. december 2015 fjernet og i stedet nævnes der blot en glidende udfasning af roaming-afgifterne.

Læs også: 'Stærk' netneutralitet og stop for roaming vedtaget i EU-parlamentet

Den tidligere kommissær for teleområdet, Neelie Kroes, havde afskaffelsen af roaming-afgifterne som en af sine mærkesager for at skabe et mere gennemskueligt og frit telemarked for forbrugerne i EU.

Afskaffelsen af roaming-afgifterne blev imidlertid mødt med kraftig modstand fra de europæiske teleselskaber.

Læs også: Teleindustrien: Uden roaming-priser får I dårligere netværk

EU har gentagne gange pålagt teleselskaberne til at sænke roaming-afgifterne på først tale og siden data, og planen var altså helt at afskaffe roaming inden for EU fra 2016. Selvom den tidligere dato ikke fremgår af det italienske udkast, så er der tale om et udkast, som kan ændres, inden processen er afsluttet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Emil Moe

Det ender med at teleselskaberne bliver indhentet at mere tilgængelig wifi i byerne og dermed helt mister deres forretningsgrundlag, medmindre de også driver internet, de skulle nok passe på med ikke at rode sig ud i en "kries" som musikbranchen valgte at gøre for 10 år siden.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere