USB-nøgle med hemmelige regeringskoder fundet ved engelsk pub

En ny USB-skandale har ramt England. Nøgle med hemmelige koder fundet på pub-parkeringsplads.

Så er den gal igen. Endnu engang er en USB-nøgle med fortrolige oplysninger tilhørende de engelske myndigheder blevet fundet et offentligt sted. Denne gang er der tale om login-oplysninger på engelske borgere til offentlige it-systemer, herunder systemer til blandt andet selvangivelse og pensionsoplysninger, skriver Sky News.

Den offentlige portal blev midlertidig lukket, da USB-nøglen blev fundet ved en parkeringsplads tilhørende en pub. I følge Daily Mail, der for en uge siden fik udleveret USB-nøglen, og som har talt med en sikkerhedsekspert, kunne dataene på USB-nøglen give uvedkommende adgang til personfølsomme data om 12 millioner engelske borgere.

En talsmand fra den engelske regering, som Daily Mail har talt med, siger, at en undersøgelse omgående er blevet iværksat for at opklare, hvad der er gået forud for den tabte USB-nøgle.

Desuden har talsmanden fortalt den engelske avis, at tiltag er blevet gjort for at sikre, at der ikke har været nogen risici for brugerne af den offentlige portal. Og han fortæller også, at han er helt overbevist om, at dataintegriteten på regeringsportalen ikke er blevet kompromitteret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Emil Petersen

Det jeg ikke kan forstå er, hvorfor sker det hele tiden i England? Hvorfor er det konstant dem der smider usb nøgler væk og ikke folk herhjemme?

Har vi bare haft mere fokus på IT-sikkerhed herhjemme tidligere eller er det fordi de her ting aldrig kommer frem i medierne herhjemme?

  • 0
  • 0
Peter Makholm Blogger

Det jeg ikke kan forstå er, hvorfor sker det hele tiden i England?

Jeg overvejede præcis det samme. Hvorfor er det altid england vi hører om? Er de mere sjuskede, skyldes de forskellighed i systemer, har de en "bedre" presse eller er de bare mere åbne om deres brølere?

Det kunne være interessant at bore lidt i (hint hint).

  • 0
  • 0
Helge Svendsen

Een konklusion kunne være at englændere er mere sjuskede med sikkerheden end gennemsnittet. Det er der nu nok ikke noget belæg for at tro.

En anden konklusion kommer mere ud fra del overskriften "fundet ved engelsk pub". Man kan måske konkludere engelske pubber har bedre øl end dem fra kontinentet.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere