USB-dims lukkede 911 i Las Vegas i seks timer

Et seks timer langt nedbrud på alarmnummeret 911 i Las Vegas skyldes en unavngiven USB-enhed.

Sidste tirsdag var alarmcentralen, der svarer på 911-opkald i Las Vegas, ramt af et seks timer langt nedbrud. Nu viser forklaringen sig at være noget så simpelt som en ukendt USB-enhed, der er blevet koblet til noget af alarmcentralens udstyr.

Det fortæller det i Version2-regi sjældent citerede medie KTNV Channel 13 Action News.

Mediet har talt med det lokale politi, Las Vegas Metropolitan Police Department (LVMPD), som fortæller, at det kan have været noget så simpelt som en mobiltelefon eller en Kindle, der er blevet tilsluttet en USB-port et sted i alarmcentralens systemer.

Politiet vurderer i den forbindelse, at der ikke har været lusk på færde, men at der derimod har været tale om et uheld.

Masser af indgange til alarmsystemet

Der er ca. 130 adgangspunkter til alarmcentralens system, og politiet oplyser i den forbindelse, at det ikke vil være muligt for dem at isolere det adgangspunkt, der konkret har været tale om.

Det er selvsagt lidt af et wakeup-call, at en alarmcentral på den måde kan sendes til tælling af en dims i en USB-port. I forlængelse af nedbruddet er server-hardware nu ved at blive placeret i aflåste skabe for at begrænse den fysiske adgang til hardwaren.

På baggrund af nedbruddet er der nu også planer om at granske sikkerheden ved andre offentlige faciliteter i området.

Ifølge KTNV Channel 13 Action News' oplysninger er det - utroligt nok - ikke første gang, at en alarmcentral er blevet sendt i gulvet af en USB-enhed. Et system i San Diego fra samme leverandør skulle også have været ramt af et lignende nedbrud tidligere.

San Diego-systemet var dog ikke live, så skaden var begrænset. Ifølge KTNV Channel 13 Action News er LVMPD ikke umiddelbart blevet orienteret om dette tidligere nedbrud, så det ville have været muligt at tage forholdsregler.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Lars Jensen

"It's almost hard to believe, but it might have been as simple as a cell phone plugged into a computer with a USB cable."

På videoen står damen oven i købet med en telefon og USB kabel. Nu må jeg løbe, min dims ringer :-)

 • 8
 • 0
#3 Ditlev Petersen

Goddag, jeg vil gerne se på en dims. Nej, ikke sådan en dims, en anden slags dims. Nej, mere noget i retning af en dims.

Der har nok været tale om en USB-PET-rock. Ingen ved jo egentlig, hvad der kan være skjult i sådan en - dims.

 • 5
 • 0
#4 Cristian Ambæk

Advarsel, tilslutning af dimser i dit IT system kan medføre nedbrud i større eller mindre grad. Sørg altid for at din dims er kompatible med dit system og læs dimsens manual hvis du er i tvivl. Dims A/S takker for dit køb af dimsen

 • 3
 • 0
#5 Lars Jensen

Hvis man tilslutter en mobiltelefon til en server vis USB skal der ikke meget til at få den til at fungere som modem og ad den vej skaffe sig fjernadgang til Serveren. I det tilfælde er det måske OK at have en beskyttelse imod dimser ...

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere