USB-dims lukkede 911 i Las Vegas i seks timer

Et seks timer langt nedbrud på alarmnummeret 911 i Las Vegas skyldes en unavngiven USB-enhed.

Sidste tirsdag var alarmcentralen, der svarer på 911-opkald i Las Vegas, ramt af et seks timer langt nedbrud. Nu viser forklaringen sig at være noget så simpelt som en ukendt USB-enhed, der er blevet koblet til noget af alarmcentralens udstyr.

Det fortæller det i Version2-regi sjældent citerede medie KTNV Channel 13 Action News.

Mediet har talt med det lokale politi, Las Vegas Metropolitan Police Department (LVMPD), som fortæller, at det kan have været noget så simpelt som en mobiltelefon eller en Kindle, der er blevet tilsluttet en USB-port et sted i alarmcentralens systemer.

Politiet vurderer i den forbindelse, at der ikke har været lusk på færde, men at der derimod har været tale om et uheld.

Masser af indgange til alarmsystemet

Der er ca. 130 adgangspunkter til alarmcentralens system, og politiet oplyser i den forbindelse, at det ikke vil være muligt for dem at isolere det adgangspunkt, der konkret har været tale om.

Det er selvsagt lidt af et wakeup-call, at en alarmcentral på den måde kan sendes til tælling af en dims i en USB-port. I forlængelse af nedbruddet er server-hardware nu ved at blive placeret i aflåste skabe for at begrænse den fysiske adgang til hardwaren.

På baggrund af nedbruddet er der nu også planer om at granske sikkerheden ved andre offentlige faciliteter i området.

Ifølge KTNV Channel 13 Action News' oplysninger er det - utroligt nok - ikke første gang, at en alarmcentral er blevet sendt i gulvet af en USB-enhed. Et system i San Diego fra samme leverandør skulle også have været ramt af et lignende nedbrud tidligere.

San Diego-systemet var dog ikke live, så skaden var begrænset. Ifølge KTNV Channel 13 Action News er LVMPD ikke umiddelbart blevet orienteret om dette tidligere nedbrud, så det ville have været muligt at tage forholdsregler.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (11)
Lars Jensen

"It's almost hard to believe, but it might have been as simple as a cell phone plugged into a computer with a USB cable."

På videoen står damen oven i købet med en telefon og USB kabel.
Nu må jeg løbe, min dims ringer :-)

Ditlev Petersen

Goddag, jeg vil gerne se på en dims. Nej, ikke sådan en dims, en anden slags dims. Nej, mere noget i retning af en dims.

Der har nok været tale om en USB-PET-rock. Ingen ved jo egentlig, hvad der kan være skjult i sådan en - dims.

Lars Jensen

Hvis man tilslutter en mobiltelefon til en server vis USB skal der ikke meget til at få den til at fungere som modem og ad den vej skaffe sig fjernadgang til Serveren.
I det tilfælde er det måske OK at have en beskyttelse imod dimser ...

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017