USB-dims lukkede 911 i Las Vegas i seks timer

11. februar 2016 kl. 12:1711
Et seks timer langt nedbrud på alarmnummeret 911 i Las Vegas skyldes en unavngiven USB-enhed.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Sidste tirsdag var alarmcentralen, der svarer på 911-opkald i Las Vegas, ramt af et seks timer langt nedbrud. Nu viser forklaringen sig at være noget så simpelt som en ukendt USB-enhed, der er blevet koblet til noget af alarmcentralens udstyr.

Det fortæller det i Version2-regi sjældent citerede medie KTNV Channel 13 Action News.

Mediet har talt med det lokale politi, Las Vegas Metropolitan Police Department (LVMPD), som fortæller, at det kan have været noget så simpelt som en mobiltelefon eller en Kindle, der er blevet tilsluttet en USB-port et sted i alarmcentralens systemer.

Politiet vurderer i den forbindelse, at der ikke har været lusk på færde, men at der derimod har været tale om et uheld.

Masser af indgange til alarmsystemet

Der er ca. 130 adgangspunkter til alarmcentralens system, og politiet oplyser i den forbindelse, at det ikke vil være muligt for dem at isolere det adgangspunkt, der konkret har været tale om.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er selvsagt lidt af et wakeup-call, at en alarmcentral på den måde kan sendes til tælling af en dims i en USB-port. I forlængelse af nedbruddet er server-hardware nu ved at blive placeret i aflåste skabe for at begrænse den fysiske adgang til hardwaren.

På baggrund af nedbruddet er der nu også planer om at granske sikkerheden ved andre offentlige faciliteter i området.

Ifølge KTNV Channel 13 Action News' oplysninger er det - utroligt nok - ikke første gang, at en alarmcentral er blevet sendt i gulvet af en USB-enhed. Et system i San Diego fra samme leverandør skulle også have været ramt af et lignende nedbrud tidligere.

San Diego-systemet var dog ikke live, så skaden var begrænset. Ifølge KTNV Channel 13 Action News er LVMPD ikke umiddelbart blevet orienteret om dette tidligere nedbrud, så det ville have været muligt at tage forholdsregler.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
13. februar 2016 kl. 14:28

Kjeld Flarup Christensen:

Hvis det er mig, du mener, så tillader mine kundskaber desværre ikke, at jeg navngiver det som andet end "Dims" - det var derfor, jeg blev så glad for den overskrift - der er ingen fine ord, jeg ikke forstår :-)

8
11. februar 2016 kl. 16:01

Med at hente billeder og andet fra dimsen.

Men heldigvis det er USA, det firma som ikke gad følge op på en farlig hændelse i et vigtigt system, og ikke har testet mod noget sådan. De fortjener at blive sagsøgt til sidste BC.

5
11. februar 2016 kl. 14:16

Hvis man tilslutter en mobiltelefon til en server vis USB skal der ikke meget til at få den til at fungere som modem og ad den vej skaffe sig fjernadgang til Serveren. I det tilfælde er det måske OK at have en beskyttelse imod dimser ...

4
11. februar 2016 kl. 13:52

Advarsel, tilslutning af dimser i dit IT system kan medføre nedbrud i større eller mindre grad. Sørg altid for at din dims er kompatible med dit system og læs dimsens manual hvis du er i tvivl. Dims A/S takker for dit køb af dimsen

3
11. februar 2016 kl. 12:58

Goddag, jeg vil gerne se på en dims. Nej, ikke sådan en dims, en anden slags dims. Nej, mere noget i retning af en dims.

Der har nok været tale om en USB-PET-rock. Ingen ved jo egentlig, hvad der kan være skjult i sådan en - dims.

2
11. februar 2016 kl. 12:40

"It's almost hard to believe, but it might have been as simple as a cell phone plugged into a computer with a USB cable."

På videoen står damen oven i købet med en telefon og USB kabel. Nu må jeg løbe, min dims ringer :-)

1
11. februar 2016 kl. 12:25

.. så kan vi alle være med...:-)