USAs tungeste it-skyts - de nationale HPC-labs - skal sætte fart i landets fremstillingsindustri

Effektivitet, produktudvikling og energiforbrug i USAs fremstillingsindustri skal nu have et boost. Fem high performance computing (HPC)-laboratorier stilles til rådighed med al den regnekraft, der skal til.

USA sætter nu sit tungeste statsejede it-skyts ind på at optimere landets fremstillingsindustri.

Et nyt erhvervsudviklingsprogram vil give landets producenter adgang til både USAs nationale supercomputere og den ekspertise, der knytter sig til dem, skriver CIO.com.

USA huser fem af verdens 12 high performance computing (HPC)-systemer - og de drives alle af US Department of Energy (DOE).

Men hidtil har de altså været uden for økonomisk og teknisk rækkevidde, selv for større virksomheder.

Programmet nyder en bevilling på tre millioner dollar, som i første runde er tildelt 10 industri-projekter, annoncerede DOE i går.

Energisluger skal reducere papirforbrug

Projekterne har alle til formål at forbedre industriens effektivitet, produktudvikling og energiforbrug.

For eksempel vil Procter & Gamble få bistand til at reducere papirforbruget i selskabets produkter med 20 procent, hvilket ifølge projektbeskrivelsen kan resultere i betydelige omkostnings- og energibesparelser i en industri, som ellers er kendt for at være en energisluger.

Virksomheden ZoomEssence, som producerer "pulveringredienser, der fanger centrale sensoriske komponenter i en væske", vil arbejde for at optimere en ny tørremetode ved hjælp HPC-simuleringer.

Andre projekter er i en indledende fase af kaldes HPC4Mfg-programmet (HPC for Manufacturing) og handler bl.a. om at hjælpe selskabet Global Foundries med at optimere deres transistordesign.

I en andet projekt vil Ohio Supercomputer Center og Edison Welding Institute udvikle et simleringsværktøj til svejsning.

De nationale laboratorier har ikke kun hardware:

»Mere interessant er det at laboratorierne har dyb ekspertise i at anvende HPC til at løse komplekse problemer,« lyder det fra Donna Crawford, som er associate director på Lawrence Livermore National Laboratory.

HPC kan anvendes til at designe og skabe virtuelle prototype til produkter som ellers ville kræve fysiske prototyper.

Systemer kan også køre simuleringer og visualiseringer med henblik på at finde for eksempel nye energieffektive fremstillingsmetoder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (1)

Bent Jensen

En øget pris på energi, eller udledning vil vel have en bedre og mere direkte effekt.
Altså at bruge markedskræfterne til at styre energiforbruget.

En øget pris på brændstof eller afgifter på biler efter forbrug, vil have en langt højere effekt. Men nok svære at komme igennem med, selv om Californien viser at det kan lade sig gøre.

Selvfølgelige alt med måde, så besparelsen kan betale investering i teknologi til besparelse. Som ikke bare blivers spist op af nye eller øget afgifter når forbruget falder.

Altså at afgifter for at opføre sig hensigtsmæssigt og ikke tænkt som indtægt. Som dårligt eksempel vandafgiften i Danmark. Hvor næsten halvdelen af vandet bliver brugt af landbruget uden der betales afgift, og med højt energiforbrug til markvanding. Mens afgiften øges i byerne hver gang der er sparet 10 liter.
En vandingskanon bruger en danskers års forbrug af vand på en lille time, og typisk 10-20 gange elforbrug i en sæson.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 15:44

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017