USA sætter nu sit tungeste statsejede it-skyts ind på at optimere landets fremstillingsindustri.
Et nyt erhvervsudviklingsprogram vil give landets producenter adgang til både USAs nationale supercomputere og den ekspertise, der knytter sig til dem, skriver CIO.com.
USA huser fem af verdens 12 high performance computing (HPC)-systemer - og de drives alle af US Department of Energy (DOE).
Men hidtil har de altså været uden for økonomisk og teknisk rækkevidde, selv for større virksomheder.
Programmet nyder en bevilling på tre millioner dollar, som i første runde er tildelt 10 industri-projekter, annoncerede DOE i går.
Energisluger skal reducere papirforbrug
Projekterne har alle til formål at forbedre industriens effektivitet, produktudvikling og energiforbrug.
For eksempel vil Procter & Gamble få bistand til at reducere papirforbruget i selskabets produkter med 20 procent, hvilket ifølge projektbeskrivelsen kan resultere i betydelige omkostnings- og energibesparelser i en industri, som ellers er kendt for at være en energisluger.
Virksomheden ZoomEssence, som producerer "pulveringredienser, der fanger centrale sensoriske komponenter i en væske", vil arbejde for at optimere en ny tørremetode ved hjælp HPC-simuleringer.
Andre projekter er i en indledende fase af kaldes HPC4Mfg-programmet (HPC for Manufacturing) og handler bl.a. om at hjælpe selskabet Global Foundries med at optimere deres transistordesign.
I en andet projekt vil Ohio Supercomputer Center og Edison Welding Institute udvikle et simleringsværktøj til svejsning.
De nationale laboratorier har ikke kun hardware:
»Mere interessant er det at laboratorierne har dyb ekspertise i at anvende HPC til at løse komplekse problemer,« lyder det fra Donna Crawford, som er associate director på Lawrence Livermore National Laboratory.
HPC kan anvendes til at designe og skabe virtuelle prototype til produkter som ellers ville kræve fysiske prototyper.
Systemer kan også køre simuleringer og visualiseringer med henblik på at finde for eksempel nye energieffektive fremstillingsmetoder.