USA’s tredjestørste mobilselskab tilbyder ‘datafri’ film-streaming fra udvalgte tjenester

Den amerikanske mobiloperatør T-Mobile har netop lanceret sit seneste produkt, der tilbyder kunderne at streame video fra udvalgte tjenester i dvd-kvalitet, uden at dataene tæller med i kundernes forbrug.

USA’s tredjestørste mobiloperatør, T-Mobile, lancerer nu et produkt kaldet ‘Binge On’, der har fået amerikanske netneutralitetsfortalere op i det røde felt. Udbyderen vil nemlig lade sine kunder med et abonnement på mere end 3 GB dataforbrug streame løs hos store filmtjenester som blandt andet Netflix og HBO Go - uden beregning. Et greb, der i netneutralitetslingo også kendes som ‘zero rating’.

Det skriver PC World.

Det umiddelbart mest opsigtsvækkende er, at en tjeneste som Youtube ikke er med blandt T-Mobiles fritagne leverandører. T-Mobile afviser dog, at der skulle være tale om forskelsbehandling, da ingen af de deltagende indholdsleverandører betaler til teleudbyderen, og det eneste firmaet kræver at indholdsleverandøren lever op til en række tekniske specifikationer. Firmaet regner da også med, at flere indholdsleverandører vil melde sig til tjenesten.

Læs også: Talk of it-town: Amerikanske Comcast i modvind efter ekstrabetaling og brud på netneutralitet

Problemet for netneutralitetsforkæmperne er, at det lægger reglerne for den frie konkurrence i hænderne på T-Mobile. Desuden er de amerikanske tech-medier og forbrugere i disse dage i oprør over afsløringerne af internetudbyderen Comcasts lækkede dokumenter, der afslører, at de fastsatte forbrugsloft på data er uden bund i virkelighedens mangel på båndbredde.

Den nye tjeneste tillader dog kun forbrugeren at streame i dvd-kvalitet, men det vil være muligt at slå ‘Binge On’ fra, hvis man skulle ønske at streame over hjemmenetværket i højere kvalitet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
kenneth krabat

til KODI? Eller skal man se det som forsøg på at udmanøvrere de Uønskede ved simpel tilvænning til gratis data på bestemte tjenester - for derefter at skrue ned for båndbredden, eller hæve prisen, på alt ud over det gratis?

  • 0
  • 0
Ole Tange Blogger

Jeg tror, det er sådan netneutralitet dør: Brugeren føler det får en ekstra service ved at visse leverandører bliver gratis at bruge. Og det bliver i hvert fald svært at sige til brugerne: "T-mobile må ikke give dig en gratis service fra visse leverandører."

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere