USA's senat stemmer 'ja' til at redde netneutralitet

2 kommentarer.  Hop til debatten
USA's senat stemmer 'ja' til at redde netneutralitet
Illustration: FCC.
Demokrater i USA's senat har forsøgt at redde netneutraliteten ved en afstemning. Det kræver dog stadig en afstemning i den amerikanske kongres.
17. maj 2018 kl. 08:44
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det amerikanske senat stemte i går 'ja' til at redde netneutraliteten og ændre FCC's (Federal Communications Commission) forsøg på at fjerne den. Afstemningen endte med 52 for og 47 imod. Samtlige demokrater og tre republikanere stemte for.

Det skriver Ars Technica

Netneutraliteten betyder, at der ikke må gøres forskel på datastrømme på internettet. Amerikanske internetudbydere har ønsket netneutraliteten fjernet, så de kan få lov til at forskelsbehandle deres datastrømme. Det kan eksempelvis betyde, at en internetudbyder lader store tjenesters data få førsteprioritet.

Trump udpegede i starten af sit embede FCC med Ajit Pai i spidsen. Kommissionen har siden sin tiltrædelse forsøgt at fjerne netneutraliteten og har allerede vedtaget, at dette vil ske den 11. juni, medmindre amerikanske politikere stemmer for at ændre beslutningen. Den amerikanske kongres mangler dog stadig at stemme om netneutraliteten, og hvis kongressens beslutning ikke også bliver at omstøde FCC's beslutning, vil netneutraliteten ophøre i sin nuværende form.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den amerikanske kongres består af 236 republikanere og 193 demokrater.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
17. maj 2018 kl. 13:42

Det amerikanske parlament, Kongressen, består af to kamre eller huse:

Et overhuset kaldet Senatet. Og et underhus kaldet Repræsentanternes Hus.

Det er således kun underhuset der mangler ...