USA’s regering vil opgive opsyn med internettet

Et nyt styrende internationalt organ skal overtage magten over nettet, lyder det fra den amerikanske regering.

Den amerikanske regering har annonceret sin intention om at afgive kontrollen over internettet til et bredere udvalg. Det skriver BBC.

Derfor har den amerikanske regering bedt Icann om at udarbejde en plan for, hvordan kontrollen skal overgå til et udvalg af private virksomheder samt repræsentanter fra forskellige regeringer.

I øjeblikket er det Icann, der holder opsyn med internettet under kontrakt med den amerikanske regering.

Ifølge bestyrelsesmedlem i Icann Stephen Crocker har det længe været målet at afgive kontrollen med nettet til et internationalt udvalg.

»Nu er det op til vores globale interessenter at afgøre den bedste måde at nå målet på,« siger Stephen Crocker.

Icann har udsendt invitationer til en lang række regeringer, virksomheder og internetorganisationer, som skal hjælpe med at overføre magten til et nyt organ. Icann forventer, at målet bliver nået inden september 2015, hvor virksomhedens kontrakt med den amerikanske regering udløber.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter Larsen

Version2, I skal vist lige slå op i en en fremmedordbog og få det fastslået hvad det er

http://en.wikipedia.org/wiki/Multistakeholder_governance_model A stakeholder refers to an individual, group, or organization that has a direct or indirect interest or stake in a particular organization, these may be businesses, civil society, governments, research institutions, and non-government organizations.

ellers kan i starte her: http://www.ntia.doc.gov/press-release/2014/ntia-announces-intent-transit...

eller hvad med at læse faq'en http://www.icann.org/en/about/agreements/iana/functions-transfer-faqs-14... 1) What does this announcement mean? The U.S. government is announcing its intention to transfer its stewardship of the Internet Assigned Numbers Authority (IANA) Functions to the global multistakeholder community and is requesting a proposal from ICANN on how to achieve the transition.

  • 0
  • 0
#2 Torben Mogensen Blogger

Men lad os håbe, at det ikke bliver for meget på virksomheders eller regeringers præmisser (det er den sikre vej til mere overvågning), så der bør være overvægt af ikke-erhvervsrettede organisationer. Det vil også være en god ide at have anerkendte universiteter som medlemmer, f.eks. MIT, Cambridge, Tokyo, ZTH, Ecole Polytechnique, osv.

  • 7
  • 1
#3 Jesper Kristensen

"Derfor har den amerikanske regering bedt Icann om at udarbejde en plan for, hvordan kontrollen skal overgå til et udvalg af private virksomheder samt repræsentanter fra forskellige regeringer."

Er det ikke en fejloversættelse? Som jeg læser det vil de have kontrollen over DNS til at overgå til et udvalg af private virksomheder, og de vil ikke acceptere hvis udvalget består af repræsentanter fra forskellige regeringer.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere