USA’s regering vil opgive opsyn med internettet

18. marts 2014 kl. 08:303
USA’s regering vil opgive opsyn med internettet
Illustration: Wikimedia.
Et nyt styrende internationalt organ skal overtage magten over nettet, lyder det fra den amerikanske regering.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den amerikanske regering har annonceret sin intention om at afgive kontrollen over internettet til et bredere udvalg. Det skriver BBC.

Derfor har den amerikanske regering bedt Icann om at udarbejde en plan for, hvordan kontrollen skal overgå til et udvalg af private virksomheder samt repræsentanter fra forskellige regeringer.

I øjeblikket er det Icann, der holder opsyn med internettet under kontrakt med den amerikanske regering.

Ifølge bestyrelsesmedlem i Icann Stephen Crocker har det længe været målet at afgive kontrollen med nettet til et internationalt udvalg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Nu er det op til vores globale interessenter at afgøre den bedste måde at nå målet på,« siger Stephen Crocker.

Icann har udsendt invitationer til en lang række regeringer, virksomheder og internetorganisationer, som skal hjælpe med at overføre magten til et nyt organ. Icann forventer, at målet bliver nået inden september 2015, hvor virksomhedens kontrakt med den amerikanske regering udløber.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
18. marts 2014 kl. 19:45

"Derfor har den amerikanske regering bedt Icann om at udarbejde en plan for, hvordan kontrollen skal overgå til et udvalg af private virksomheder samt repræsentanter fra forskellige regeringer."

Er det ikke en fejloversættelse? Som jeg læser det vil de have kontrollen over DNS til at overgå til et udvalg af private virksomheder, og de vil ikke acceptere hvis udvalget består af repræsentanter fra forskellige regeringer.

2
18. marts 2014 kl. 09:55

Men lad os håbe, at det ikke bliver for meget på virksomheders eller regeringers præmisser (det er den sikre vej til mere overvågning), så der bør være overvægt af ikke-erhvervsrettede organisationer. Det vil også være en god ide at have anerkendte universiteter som medlemmer, f.eks. MIT, Cambridge, Tokyo, ZTH, Ecole Polytechnique, osv.

1
18. marts 2014 kl. 09:52

Version2, I skal vist lige slå op i en en fremmedordbog og få det fastslået hvad det er

http://en.wikipedia.org/wiki/Multistakeholder_governance_modelA stakeholder refers to an individual, group, or organization that has a direct or indirect interest or stake in a particular organization, these may be businesses, civil society, governments, research institutions, and non-government organizations.

ellers kan i starte her:http://www.ntia.doc.gov/press-release/2014/ntia-announces-intent-transition-key-internet-domain-name-functions

eller hvad med at læse faq'enhttp://www.icann.org/en/about/agreements/iana/functions-transfer-faqs-14mar14-en.pdf

  1. What does this announcement mean? The U.S. government is announcing its intention to transfer its stewardship of the Internet Assigned Numbers Authority (IANA) Functions to the global multistakeholder community and is requesting a proposal from ICANN on how to achieve the transition.