USA's regering, Google og Facebook arbejder på at bruge lokationsdata mod coronavirus

Gennem den seneste uge har den amerikanske regering afholdt flere møder med en lang række tech-giganter. Google bekræfter, at man er i dialog med regeringen og kigger på at udnytte data fra Google Maps til at bekæmpe coronavirus.

Den amerikanske regering er i øjeblikket i dialog med Facebook, Google og en lang række andre tech-virksomheder og eksperter i sundhed omkring, hvordan lokationsdata kan bruges til at bekæmpe coronavirus-udbruddet.

Det skriver The Washington Post.

Muligheden for at private virksomheder kan indsamle data i anonymiseret, aggregeret format, kan bruges til at kortlægge udbredelsen af coronavirus, fortæller eksperter, der ønsker at være anonyme, da projektet stadig er i et tidligt stadie, til The Washington Post.

Læs også: Kinesisk hospital bruger AI til at diagnosticere coronavirus

Google bekræftede tirsdag eftermiddag at have været i dialog med flere af den amerikanske regerings embedsmænd og nævnte i den forbindelse, at virksomheden arbejder på, hvordan man kan udnytte den store mængde lokationsdata særligt fra den populære Google Maps-app.

»Vi undersøger måder, hvorpå aggregeret, anonymiseret lokationsinformation kan hjælpe i kampen mod COVID-19. Et eksempel kunne være at hjælpe sundhedsmyndigheder med at bedømme virkningen af fysisk distancering på samme måde, som vi viser populære tider for restauranter og trafikmønstre i Google Maps,« lød det i en officiel udmelding fra talsmand i Google, Johnny Luu.

Han understregede, at et eventuelt samarbejde »ikke vil involvere delingen af data omkring individers lokation, bevægelse eller kontakter«.

Læs også: Israel vil tracke corona-smittedes telefoner

En embedsmand fra Det Hvide Hus, som ønsker at være anonym, udtaler til The Washington Post, at tech-virksomheder opfordrer regeringen til at udnytte anonymiseret data til at få indsigt i COVID-19, og at de indsigter kan hjælpe eksperter i regeringen og forskere til at få en bedre forståelse for, hvordan COVID-19 spreder sig og smitter.

Gennem den seneste uge har Det Hvide Hus afholdt flere møder med en lang række tech-virksomheder, heriblandt Amazon, Apple, Facebook, Google og IBM.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere