USA’s myndigheder advarer befolkningen om Heartbleed-sårbarhed

14. april 2014 kl. 10:01
Alle bør skifte passwords til de tjenester, som er ramt af OpenSSL-sårbarheden Heartbleed, advarer USA’s myndigheder nu - men først, når hullet er lukket.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Din indbakke har nok modtaget advarsler fra en stribe webtjenester, som beder dig skifte password, fordi en meget kritisk sårbarhed i OpenSSL-protokollen gennem to år kunne bruges af hackere til at få fortrolige data ud.

Og nu blander USA’s ministerium for Homeland Security sig i koret og sender en generel advarsel til befolkningen om Heartbleed-hullet, med en opfordring til at skifte password alle de steder, der er risiko for kompromittering. Det skriver britiske BBC.

I advarslen skriver myndighederne, at der endnu ikke er konstateret angreb, som udnytter Heartbleed-sårbarheden, men at det stadig er ganske sandsynligt, at hackere nu vil gå efter de tjenester, som endnu ikke har fået lukket hullet.

Det er derfor vigtigt at holde øje med, om de forskellige websteder er blevet sikre, før man skifter password - ellers vil man kunne forære sit nye password til eventuelle hackere, så længe hullet stadig står åbent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Danmark kom der også fredag en melding fra Digitaliseringsstyrelsen med en opdatering om Heartbleed-problemerne og en forsikring om, at de store offentlige web-tjenester ikke var ramt. Beskeden kom kort efter en Version2-artikel med kritik af manglende udmeldinger til befolkningen.

Sårbarheden i OpenSSL-protokollen gør det muligt for hackere at få tilsendt en del af dataene i serverens hukommelse og dermed få fingre i for eksempel passwords og certifikater. Problemet har ramt alt fra webmailtjenester til IP-telefoni og firewalls.

Dog skriver BBC, at routere til hjemmebrug ikke er så udsatte, som det ellers har været meldt ud. De færreste har nemlig kryptering, der kræver certifikater, i brug på deres hjemmeudstyr.

Opdateret: Melding fra Digitaliseringsstyrelsen tilføjet

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger