USA's it-systemer skal opdateres - bruger stadig disketter

Illustration: aucklander/Bigstock
USA's legacy-systemer er op mod 50 år gamle. Præsidenten har nu nedsat et udvalg, som skal arbejde frem mod at forny de uddaterede systemer.

Flere af den amerikanske regerings it-systemer er over 50 år gamle. Det holder ikke, så Donald Trump har nedsat et særligt råd, som skal opgradere statens it-systemer. Det skriver CIO.

I den executive order, som præsidenten har fremlagt, fremgår det, at 'amerikanerne fortjener bedre digitale services fra deres regering', og at målet er at fremhæve 'sikker, effektiv og økonomisk brug af IT'.

Læs også: Amerikansk forsvar bruger stadig disketter

Fra den føderale regering vil adskillige ledere slutte sig til rådet, heriblandt ministre fra henholdsvis det amerikanske forsvarsministerium, handelsministeriet og Homeland Security. De inviterede til rådet kan også invitere gæster.

Angiveligt vil omkring 20 teknologiske direktører også slutte sig til rådet, som vil blive assisteret af Chris Liddell, tidligere CFO ved Microsoft.

Noget tyder dog også på, at det er ved at være på tide. Sidste år advarede en afdeling i regeringen om, at mange af disse legacy-systemer var ved at blive voldsomt uddaterede. For eksempel er Forsvarsministeriet endnu afhængige af 8-tommers disketter til at koordinere operationer for atomvåben.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Bente Hansen

Det er vel mere farligt at pille og lave nye programmer til meget gamle hardware, som der sikkert ikke findes ret mange som kender mere. Gamle transistorer, modstande osv. på hullet print, kan også være mere robust end nyt hardware.

Jeg synes at launche koder er meget mere sikker på en 8", end en USB nøgle, der har været forbi en Windows maskin, og fået lidt Stuxnet opdatering. Selv om hardware sikkert er så gammel, at det ikke kan rammes af den.

  • 5
  • 0
#4 Kim Garsdal Nielsen

Jeg synes at launche koder er meget mere sikker på en 8", end en USB nøgle, der har været forbi en Windows maskin, og fået lidt Stuxnet opdatering. Selv om hardware sikkert er så gammel, at det ikke kan rammes af den.

Man kan vel endog forestille sig, at det kræver en rigtig dygtig hacker, før hun er i stand til at programmere noget som helst skadeligt, der kan lagres på de 210 kB, som en 8" rummer. Hvad fylder Stuxnet?

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere