USA's it-systemer skal opdateres - bruger stadig disketter

2. maj 2017 kl. 15:045
USA's it-systemer skal opdateres - bruger stadig disketter
Illustration: aucklander/Bigstock.
USA's legacy-systemer er op mod 50 år gamle. Præsidenten har nu nedsat et udvalg, som skal arbejde frem mod at forny de uddaterede systemer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere af den amerikanske regerings it-systemer er over 50 år gamle. Det holder ikke, så Donald Trump har nedsat et særligt råd, som skal opgradere statens it-systemer. Det skriver CIO.

I den executive order, som præsidenten har fremlagt, fremgår det, at 'amerikanerne fortjener bedre digitale services fra deres regering', og at målet er at fremhæve 'sikker, effektiv og økonomisk brug af IT'.

Fra den føderale regering vil adskillige ledere slutte sig til rådet, heriblandt ministre fra henholdsvis det amerikanske forsvarsministerium, handelsministeriet og Homeland Security. De inviterede til rådet kan også invitere gæster.

Angiveligt vil omkring 20 teknologiske direktører også slutte sig til rådet, som vil blive assisteret af Chris Liddell, tidligere CFO ved Microsoft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Noget tyder dog også på, at det er ved at være på tide. Sidste år advarede en afdeling i regeringen om, at mange af disse legacy-systemer var ved at blive voldsomt uddaterede. For eksempel er Forsvarsministeriet endnu afhængige af 8-tommers disketter til at koordinere operationer for atomvåben.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
4. maj 2017 kl. 00:26

... fås på ebay og er end ikke dyre, ca. USD 2-3/stk i ti-stks pakker. Mon ikke DoD har lidt bedre kontakter end ebay :-)

Det er straks værre hvis en floppy controller står af. Standarder var der vist ikke mange af den gang.

4
2. maj 2017 kl. 23:33

Jeg synes at launche koder er meget mere sikker på en 8", end en USB nøgle, der har været forbi en Windows maskin, og fået lidt Stuxnet opdatering.
Selv om hardware sikkert er så gammel, at det ikke kan rammes af den.

Man kan vel endog forestille sig, at det kræver en rigtig dygtig hacker, før hun er i stand til at programmere noget som helst skadeligt, der kan lagres på de 210 kB, som en 8" rummer. Hvad fylder Stuxnet?

2
2. maj 2017 kl. 17:40

Det er vel mere farligt at pille og lave nye programmer til meget gamle hardware, som der sikkert ikke findes ret mange som kender mere. Gamle transistorer, modstande osv. på hullet print, kan også være mere robust end nyt hardware.

Jeg synes at launche koder er meget mere sikker på en 8", end en USB nøgle, der har været forbi en Windows maskin, og fået lidt Stuxnet opdatering. Selv om hardware sikkert er så gammel, at det ikke kan rammes af den.

1
2. maj 2017 kl. 15:11

Det smarte ved at bruge 8" disketter er at ingen andre kan læse data på dem.