USA's handelskrig påvirker udviklere: Adgang til Github spærret i flere lande

I flere lande har udviklere oplevet, at deres adgang til Github er blevet indskrænket. Github oplyser, at virksomheden skal leve op til amerikansk lovgivning om handel.

Udviklere i flere lande forhindres adgang til Github på grund af amerikanske handelssanktioner. Det skriver Business Insider og ZDNet.

Flere brugere af Github har meddelt, at de ikke længere kan få adgang til kodetjenesten, der er ejet af Microsoft. Brugere bosat i blandt andet Krim og Iran har meddelt, at deres adgang til tjenesten er blevet indskrænket, og at de hverken kan få adgang til eller downloade deres kode.

Github har på en udateret supportside oplyst, at virksomheden skal forsøge at overholde amerikansk handelslovgivning. Her fremhævede virksomheden, at der USA i øjeblikket har sanktioner mod Krim, Cuba, Iran, Nordkorea og Syrien. I nogle tilfælde har sanktionerne været gældende i årevis.

»For at overholde amerikansk lovgivning om handelskontrol foretog GitHub for nylig nogle ændringer i den måde, vi udfører vores tjenester på,« skriver Github på supportsiden og fortsætter:

»Efterhånden som amerikansk lovgivning om handelskontrol udvikler sig, vil vi fortsætte med at samarbejde med amerikanske myndigheder om, i hvilket omfang vi kan tilbyde gratis kode-samarbejdstjenester til udviklere på sanktionerede markeder«.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Hans Nielsen

Selv om Microsoft nok ikke har gjort det frivilligt, så viser dette, at frikode, og ligende projekter ikke skal lige ved et proprietær firma, i et land som sanktionere som præsidenten SMS.

Og hvor retsikkerheden, og krav om fængsling og retsforfølgelse bliver brugt politisk, og vilkårligt.

Er der frie og åbne alternativer, selv koden til stedet kan vel forkes, så det er kun et sprøgsmål om server og lagerplads ?

Kan de ikke tilgå det via TOR ?

  • 2
  • 0
#3 Tommy Kobberøe

Det har jo intet med den nuværende handelskrig med bl.a. Kina at gøre. De nævnte lande har været på USA's no-go liste i årevis, og er skrevet ind i stort set alle EULA'er du kan finde. Det nye her er jo bare at Github nu er MS-ejet og derfor skal overholde samme regler som resten af MS og andre amerikanske virksomheder

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere