USA's hær gør klar til cyberkrig med brugervenlige hackerværktøjer

Det skal gøres nemt for en almindelig soldat at hacke eller nedbryde fjendens computernetværk. Derfor udvikler det amerikanske militær nu hackerværktøjer, som skal være nemme at bruge og tage med på slagmarken.

Kontrol over fjendens it-grej og kommunikationsnetværk er et vigtigt våben i moderne krigsførelse, men det dur ikke at skulle have en bunke nørdede hacker-typer på slæb i felten. Det er i grove træk ideen bag et projekt hos det amerikanske militær: At få gjort hackning nemt for helt almindelige soldater.

Ifølge magasinet Aviation Week arbejder USA's militær på højtryk for at udvikle færdigpakkede hackerløsninger, som kan blive en del af soldaternes våbenarsenal. Med få klik skal de kunne bruge de mest avancerede hacker-metoder mod fjenden, uden selv at fatte, hvordan det foregår.

En almindelig soldat skal således nemt kunne vælge mellem forskellige højst avancerede hackervåben og bruge det, der passer bedst i situationen.

Skal et trådløst netværk for eksempel hackes, vil soldaten kunne vælge , om det skal gå stærkt, eller om det skal være diskret, og derefter få sat en passende algoritme i sving med at knække kodeordet.

Valgmulighederne præsenteres som skalaer, hvor soldaten kan prioritere mellem en række modsatrettede parametre. En af mulighederne, som man kan skrue op og ned for, er i øvrigt 'collateral damage', som i almindelig krigsførsel betyder civile tab.

Et andet værktøj, som det amerikanske magasin har fået fremvist, skal bruges til at finde de svage punkter hos fjenden. Fokus vil typisk ikke være på almindelige trådløse Wifi-netværk, men de godt beskyttede netværk hos for eksempel kraftværker og andre kritiske dele af et samfund.

Baggrunden for satsningen på hackervåben er ifølge en militæranalytiker, at USA's militær var overrasket over, hvor effektivt Rusland havde brugt digital krigsførsel i offensiven mod Georgien i august 2008.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Kristian Christensen

Det er jo meningen at en hacker, millitær eller civil, skal operere alle andre steder end hvor de riscikere at blive ramt. Hvad er ideen med at slæbe en bærbar med ud i felten og hacke sig på et kraftværks trådløse net hvis samme effekt kan gøres direkte via internettet ?

Men uanset hvad så tror jeg hurtigt den slags software vil blive lækket til grupper på nettet.

 • 0
 • 0
#2 Henrik Pedersen

Det vil jeg give dig helt ret i Kristian Christensen...

Endvidere tror jeg også hurtigt at fjenden ville patche sig. Fx hvem har ikke patchet sig imod ting som BlackOffice eller hvad det nu hed, den dag i dag.

Styrken i en hacker / programmør er jo at de tilpasser sig og tænker kreativt... hel og lykke til at lave et program der kan det selv.

Det er min klare overbevisning om at det før eller senere bare ender i hænderne på en flok teenagere som så hacker folks trådløse netværk, og har sjov ud af det

 • 0
 • 0
#3 Hans-Michael Varbæk

@Kristian => Den "slags" software findes der allerede masser af, det er bare ikke lavet af det amerikanske militær og jeg kan da godt lave lignende script kiddy programmer men hvorfor det når console til enhver tid er hurtigere og mere effektiv?

@Henrik => BackOrifice mener jeg det hed. http://en.wikipedia.org/wiki/Back_Orifice

@Tråd => Anyways, det lyder sku smart nok men hvis fjenden så har rigtige hackere på deres linjer så får de godt nok smæk de soldat-skiddies. Så er det næsten ligemeget hvad de prøver på, så ender det sikkert bare med at de selv bliver Arp Spoofet eller bliver De-Auth'et konstant. Eller at deres trådløse netværk (hvis de har nogen) bliver lagt ned med nogle af de applikationer som allerede er frit tilgængelige på Internettet idag.

Det er nu også rigtigt nok at det ikke ville være så smart at have en gruppe rigtige hackere på slæb. Men det skal dog siges at man kan altså ikke bare altid gøre alting over nettet, men fænomenet War-Driving i en Kampvogn / Tank kunne da give et helt nyt synspunkt, i hvert fald for mig.

 • 0
 • 0
#4 Kristian Christensen

Backtrack er jo et fint eksempel.

Det ville da være langt bedre og sikkert mere profitabelt at have sine hackere stationeret et godt sted med en solid backbone forbindelse og bare fodre dem godt af med pizza og cola og lade dem arbejde derfra. Der er næppe den store ide i at skulle gemme en hackergruppe tæt op og ned af fjenden. Rent fysisk tror jeg de hurtigt ville blive opdaget i modsætning til hvis der parkere en varevogn udenfor et travlt område i byen.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere