USA's grænsebetjente kan godt læse, men ikke verificere chip-oplysningerne i dit pas

Amerikanske toldere er stadig ikke i stand til verificere, at der ikke er blevet pillet ved oplysningerne i chippen i et pas.

Selvom USA stiller krav om, at personer, der rejser ind i landet, skal have en chip i deres pas, så er det amerikanske grænsebetjente ikke i stand til at verificere, at der ikke er blevet pillet ved oplysningerne i chippen. Det vil amerikanske politikere nu have gjort noget ved.

Det oplyser The Register.

I 2005 begyndte USA at udstede pas med en maskinlæsbar RFID-chip med oplysninger om den rejsende. Disse data er kryptografisk signeret, så hvis der bliver ændret på oplysningerne, kan det opdages.

To år senere stillede USA krav om, at rejsende fra lande, der deltager i det amerikanske 'visa waiver program' - eksempelvis Danmark - også skal have chip i passet.

Men der er et problem. Mens det amerikanske grænsepoliti Customs and Border Protection (CBP) ifølge The Registers udlægning godt kan læse oplysninger på chippen, så har CBP ikke teknikken til at validere den kryptografiske signatur på oplysningerne. Og derfor er det altså heller ikke muligt på den måde at se, om der er fiflet med chip-informationerne.

To senatorer, Ron Wyden og Claire McCaskill, fra det amerikanske parti Demokraterne har rettet henvendelse til CBP (PDF) for at få rettet op på situationen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Martin Jensen

Se hvad der kunne fortælles til offentligheden, da en ekspert på området gennemgik en håndfuld nationaliteters pas.

https://www.icao.int/Meetings/TRIP-Jamaica-2017/Presentations/Rajesh%20-...

... og X509 / certifikater er altså ikke en ny opfindelse - hvordan den slags kan skamskydes så eklatant er utroligt.

Der er en stor forskel på at være dårlig til noget, og så at gøre noget decideret forkert.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere