USA vil lægge sag an mod EU over skærmtold

EU's særtold på visse it-produkter er nu på vej til at blive udfordret af USA, der mener, tolden er i strid med WTO-aftale.

Det amerikanske eksportministerium ventes i dag officielt at lægge sag an mod EU over unionens særtold på udvalgte it-produkter. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den amerikanske regering har tidligere kritiseret den told på op til 14 procent, som EU har pålagt blandt andet LCD-skærme større end 19 tommer og multifunktionsprintere.

Ifølge de amerikanske myndigheder er den told en krænkelse af en aftale inden for verdenshandelsorganisationen WTO omkring it-produkters fritagelse for told.

Problemet er, at aftalen ikke direkte har taget højde for udviklingen inden for it-produkter, og derfor er der visse produkter, som EU har valgt at fortolke som udstyr, der falder uden for aftalen og dermed kan pålægges en told.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Casper Madsen

Jeg læste den også som skærmtrold, og jeg tænkte det virkede som en underlig chikane fra EU's side at chikanerer amerikanerne med skærmtrolde :P

Hvis amerikanerne også ville udvide denne retsag til at omhandle det absurde import forbud af region 1 dvd' er, det er jo frustrerende når der er en lang række film som ikke findes i region 2 udgaver.

  • 0
  • 0
#4 Peter Valdemar Mørch

den told på op til 14 procent, som EU har pålagt blandt andet LCD-skærme større end 19 tommer og multifunktionsprintere.

Jeg anede ikke der var den slags told.

Det er jo i virkeligheden aldeles sammenligneligt med skat. Der er vel ingen told imellem EU lande, antager jeg, men hvad pålægges vi ellers told for? Er der et sted man kan se hvad der er for told satser på hvilke produkter?

Ganske overrasket,

Peter

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere