USA vil dæmpe masse-dataindsamling

De amerikanske borgere vil - hvis lovforslaget bliver vedtaget - komme til at blive mindre overvåget af den amerikanske stat.

Nu skal det være slut med masseindsamling af data. Ifølge Reuters har den amerikanske senator Patrick Leahy introduceret en lovgivning, som skal forhindre indsamlingen af amerikanernes telefonoptegnelser og internetdata og indsnævre, hvor meget information de kan søge på en bestemt søgning.

Forslaget, som har opbakning i Det Hvide Hus, går længere end den version, som gik gennem Repræsentanternes Hus i maj, som reducerede masseindsamlingen, og som gav varm respons fra privatlivsadvokater og teknologivirksomheder.

Opbremsning i dataindsamling

Edward Snowdens afsløringer fik i januar præsident Barack Obama til at foreslå Kongressen, at man bremser lidt op i forhold til masseindsamlingen og opbevaringen af millioner af indenrigs telefonopkald.

Mange amerikanske teknologivirksomheder har også efterspurgt ændringer, da deres internationale forretninger har taget skade, fordi andre landes regeringer er bekymrede over, at virksomheder indsamler data og overleverer dem til amerikanske spionvirksomheder.

Største reform siden Patriot Act

»Hvis den bliver indført, vil denne lov repræsentere den mest signifikante reform af statens overvågningsautoriteter, siden Kongressen indførte Patriot Act for 13 år siden,« sagde Leahy, demokratisk medlem af Senate Judiciary Commitee, i sin tale til Senatet tirsdag.

Kongressen tager fredag en fem uger lang pause, og det er stadig uklart, om lovgiverne kommer til at tage lovforslaget op inden valget i november.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Michael Hansen

"Mange amerikanske teknologivirksomheder har også efterspurgt ændringer, da deres internationale forretninger har taget skade, fordi andre landes regeringer er bekymrede over, at virksomheder indsamler data og overleverer dem til amerikanske spionvirksomheder."

Og det her hjælper da nada i forbindelse med det, at amerikanere bliver mindre overvåget, mens alle os andre stadig bliver totalt overvåget.

  • 10
  • 0
#2 Jarnis Bertelsen

Eftersom det nok er meget naivt at tro, at der kan komme international regulering af overvågning (og at en sådan kunne blive håndhævet), bør Danmark og/eller EU arbejde på en bilatteral aftale med USA, om at kræve samme retssikkerhed for hinandens borgere som for egne. Det bør kræves at denne retssikkerhed er lovssikret, så det kan have konsekvenser at bryde den. Dwet vil i høj grad være i USA's interesse at lave en sådan aftale, da der er mange eksportdollars og arbejdspladser på spil for de store amerikanske IT virksomheder.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere