USA vil bekæmpe ransomware på lige fod med terrorisme

Illustration: Jesper Stein Sandal
Efterforskningen af ransomware får nu samme prioritet som efterforskningen af terrorisme i USA.

Det amerikanske justitsministerie opprioriterer efterforskning af ransomware-angreb til et tilsvarende niveau som terrorangreb.

Det skriver Reuters.

Opprioriteringen betyder blandt andet, at der oprettes en central task force i Washington, der vil indsamle information og koordinere efterforskningen af ransomware-angreb.

»Det er en specialiseret proces, der sikrer, at vi følger alle ransomware-sager, uanset hvor det foregår i landet, så du kan se forbindelserne mellem de forskellige aktører og arbejde dig op i kæden, så du kan bryde den,« udtaler John Carlin fra det amerikanske justitsministerium til Reuters.

Læs også: Kæmpe brændstofledning åbner efter ransomware-angreb: Betalte million-løsesum

Den centrale koordinering og efterforskning af ransomware bliver indført efter blandt andet Colonial Pipeline, der håndterer USAs største olieledning, blev ramt af ransomware i maj.

I vejledningen fra det amerikanske justitsministerie refereres der specifikt til Colonial Pipeline som et eksempel på »den voksende trussel som ransomware og digital afpresning udgør for nationen.«

I starten af denne måned blev den globale slagteri-gigant JBS S.As faciliteter i Australien, Nordamerika og Canada lagt ned af ransomware.

Globalt netværk

Ifølge Reuters vil både nationale og globale ransomware-angreb blive inddraget i efterforskningen.

»Vi må udvide og centralisere vores interne tracking, så vi kan sikre os, vi kan etablere de nødvendige forbindelser mellem nationale og globale sager, så vi får et fuldstændigt billede af den nationale og økonomiske sikkerhedstrussel vi står overfor,« som hedder i det amerikanske justitsministeriums vejledning.

Den centrale registrering og efterforskning af ransomware-angreb vil inkludere anden efterforskning relateret til det globale cybercrime-økosystem.

Det omfatter ifølge Reuters blandt andet ulovlige online forum, kryptovaluta-børser, cyberangreb mod antivirus-services, botnets, online pengehvidvask og såkaldt bulletproof hostingservices, som giver kriminelle mulighed for anonymt at hoste diverse cybercrime-relaterede aktiviteter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere