USA vil bekæmpe ransomware på lige fod med terrorisme

8. juni 2021 kl. 06:001
USA vil bekæmpe ransomware på lige fod med terrorisme
Illustration: Jesper Stein Sandal.
Efterforskningen af ransomware får nu samme prioritet som efterforskningen af terrorisme i USA.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det amerikanske justitsministerie opprioriterer efterforskning af ransomware-angreb til et tilsvarende niveau som terrorangreb.

Det skriver Reuters.

Opprioriteringen betyder blandt andet, at der oprettes en central task force i Washington, der vil indsamle information og koordinere efterforskningen af ransomware-angreb.

»Det er en specialiseret proces, der sikrer, at vi følger alle ransomware-sager, uanset hvor det foregår i landet, så du kan se forbindelserne mellem de forskellige aktører og arbejde dig op i kæden, så du kan bryde den,« udtaler John Carlin fra det amerikanske justitsministerium til Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den centrale koordinering og efterforskning af ransomware bliver indført efter blandt andet Colonial Pipeline, der håndterer USAs største olieledning, blev ramt af ransomware i maj.

I vejledningen fra det amerikanske justitsministerie refereres der specifikt til Colonial Pipeline som et eksempel på »den voksende trussel som ransomware og digital afpresning udgør for nationen.«

I starten af denne måned blev den globale slagteri-gigant JBS S.As faciliteter i Australien, Nordamerika og Canada lagt ned af ransomware.

Globalt netværk

Ifølge Reuters vil både nationale og globale ransomware-angreb blive inddraget i efterforskningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi må udvide og centralisere vores interne tracking, så vi kan sikre os, vi kan etablere de nødvendige forbindelser mellem nationale og globale sager, så vi får et fuldstændigt billede af den nationale og økonomiske sikkerhedstrussel vi står overfor,« som hedder i det amerikanske justitsministeriums vejledning.

Den centrale registrering og efterforskning af ransomware-angreb vil inkludere anden efterforskning relateret til det globale cybercrime-økosystem.

Det omfatter ifølge Reuters blandt andet ulovlige online forum, kryptovaluta-børser, cyberangreb mod antivirus-services, botnets, online pengehvidvask og såkaldt bulletproof hostingservices, som giver kriminelle mulighed for anonymt at hoste diverse cybercrime-relaterede aktiviteter.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. juni 2021 kl. 09:40

--- er bedre end at helbrede, ifølge et gammelt mundheld.

Bliver der mon også afsat midler til forebyggelse?