USA udviser russiske diplomater efter SolarWinds-angreb

Joe Biden, præsident i USA, har selv skrevet under på erklæringen om sanktioner til Rusland. Illustration: Divya777 / Bigstock Photo
I en meddelelse fra Det Hvide Hus i USA erklærer man, at Rusland skal straffes blandt andet på grund af Solarwinds-angrebet, som det sidste års tid har ramt over 18.000 offentlige og private computernetværk.

USA vil straffe Rusland for en række anti-amerikanske aktiviteter - blandt andet Solarwinds-angrebet, som ramte over 18.000 computernetværk.

Det skriver BBC.

I december sidste år kom det frem, at hackere havde fået adgang til store virksomheders og myndigheders netværk verden over gennem platformen Orion, som det amerikanske firma Solarwinds har udviklet.

Angrebet blev kendt som Solarwinds-hacket, og i januar placerede de amerikanske efterretningstjenester ansvaret: Den russiske efterretningstjeneste stod bag, afgjorde man.

Læs også: Microsofts præsident om SolarWinds-hack: »Det største og mest sofistikerede angreb, verden hidtil har set«

Nu vil man udvise ti russiske diplomater og pålægge Rusland sanktioner, der fører til »omfattende strategiske og økonomiske omkostninger«, hvis man fortsætter med at »destabilisere international aktion.«

Det skriver amerikanske myndigheder i en meddelelse fra Det Hvide Hus i USA, som blev offentliggjort i går.

Rusland har hele tiden afvist at have noget med Solarwinds-angrebet at gøre, og kort tid efter meddelelsen fra USA reagerede det russiske udenrigsministerium ved at kalde intentionerne »fjendtlige skridt, som på farlig vis hæver konfrontationens temperatur.«

Det er ikke kun Solarwinds-angrebet, som er årsag til striden. Også Ruslands angivelige forgiftning af oppositionspolitikeren Alexei Navalny har fået sindene i kog.

Læs også: Microsoft efter Solarwinds-hack: Vi skal kræve videndeling om cyberangreb

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere