USA udlover kæmpe milliondusør for berygtet ransomware-gruppes ledere

Hotel Skt. Petri i København K.
Hotellet Skt. Petri i København er blandt de hoteller i Nordic Choice Hotels, der blev ramt af et ransomware-angreb fra Conti sidste år. Illustration: Pressefoto/Skt. Petri.
Ransomware-gruppen Conti er den mest indbringende af sin slags nogensinde, og nu udlover det amerikanske udenrigsministerium 15 millioner dollars i dusør for oplysninger om gruppen.
9. maj kl. 09:00

Det amerikanske udenrigsministerium udlover 10 millioner dollars – svarende til godt 70 millioner kroner – i dusør for oplysninger, der kan føre til identifikation og lokation af lederskabet i ransomware-gruppen Conti og/eller 5 millioner dollars – svarende til godt 35 millioner kroner – for oplysninger, der fører til arrestation eller domsfældelse af deres medsammensvorne.

Det skriver Bleeping Computer.

Læs også: Ny Microsoft-rapport: Flere end har 200 russiske cyberangreb har ramt Ukraine

Conti, der har russisk ophav, stod sidste år blandt andet bag ransomware-angreb på det irske sundhedsvæsen og den norske hotelkæde Nordic Choice Hotels, ligesom de i begyndelsen af i år stod bag et angreb på taiwanske Delta Electronics, der blandt andet leverer komponenter til Apple, Tesla, HP og Dell.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Ny rapport: Løsesummen udgør kun 15 procent af udgifter ved ransomware-angreb

»FBI anslår, at der frem til januar 2022 har været over 1.000 ofre for angreb forbundet med Conti-ransomware, der har ført til, at ofrene har udbetalt mere end 150.000.000 dollars, hvilket gør Contis ransomwarevariant til den mest værdifulde afart af ransomware, der nogensinde er dokumenteret,« siger talsmand for udenrigsministeriet Ned Price i en pressemeddelelse.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger