USA trækker i land: Kræver ikke længere et tysk forbud mod Huawei

Illustration: NurPhoto via Getty Images
Amerikanske embedsmænd er angiveligt tilfredse med Tysklands sikkerhedsstandarder.

USA har angiveligt ændret holdning til, hvorvidt Tyskland bør forhindre den kinesiske tech-gigant Huawei i at levere udstyr til et kommende 5G-netværk.

Det skriver Cnet med henvisning til Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Læs også: USA advarer Tyskland: Drop Huawei eller få færre amerikanske efterretninger

USA har tidligere truet Tyskland med, at det ville svække efterretningssamarbejdet mellem de to lande, hvis Tyskland lader Huawei eller andre kinesiske producenter af netværksudstyr deltage i 5G-udrulningen.

I et tidligere brev til den tyske økonomiminister skrev den amerikanske ambassadør i Tyskland, at man ville dele færre efterretninger med Tyskland, hvis der kom et Huawei-samarbejde i stand.

Men nu er tonen en anden. Amerikanske embedsmænd er angiveligt »meget tilfredse« med Tysklands strenge regler og sikkerhedsstandarder i forhold til 5G, som gælder uanset udbyder, skriver Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

De tyske standarder for 5G-sikkerhed er tilsyneladende så høje, at utilregnelige virksomheder aldrig vil kunne komme i betragtning, lyder det fra amerikanske embedsmænd til avisen, og derfor er det eksplicitte forbud mod Huawei ikke længere et krav fra USA.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize