USA trækker i land: Kræver ikke længere et tysk forbud mod Huawei

9. april 2019 kl. 09:221
BIllede af Huawei logo på bygning
Illustration: NurPhoto via Getty Images.
Amerikanske embedsmænd er angiveligt tilfredse med Tysklands sikkerhedsstandarder.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

USA har angiveligt ændret holdning til, hvorvidt Tyskland bør forhindre den kinesiske tech-gigant Huawei i at levere udstyr til et kommende 5G-netværk.

Det skriver Cnet med henvisning til Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

USA har tidligere truet Tyskland med, at det ville svække efterretningssamarbejdet mellem de to lande, hvis Tyskland lader Huawei eller andre kinesiske producenter af netværksudstyr deltage i 5G-udrulningen.

I et tidligere brev til den tyske økonomiminister skrev den amerikanske ambassadør i Tyskland, at man ville dele færre efterretninger med Tyskland, hvis der kom et Huawei-samarbejde i stand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men nu er tonen en anden. Amerikanske embedsmænd er angiveligt »meget tilfredse« med Tysklands strenge regler og sikkerhedsstandarder i forhold til 5G, som gælder uanset udbyder, skriver Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

It-sikkerhedsmessen Infosecurity Denmark 2019 byder på mere end 110 seminarer og cases, 25 udvalgte keynotes og 80 udstillere. To dage med masser af faglig viden og netværk d. 1. og 2. maj i Øksnehallen i København.

Konferenceprogrammet dækker compliance, cybercrime, IoT, nye teknologier som AI og blockchain samt data og cloud og giver et unikt indblik i de nyeste it-sikkerhedsmæssige udfordringer på et højt fagligt niveau.

Du bliver også opdateret om både de nyeste tekniske landvindinger fra spydspidsforskere og får indblik i aktuelle trusselsbilleder fra nogle af verdens bedste rådgivere.

Læs mere og tilmeld dig

Læs mere om Version2 Data & Cloud Expo, der afholdes sammen med Infosecurity Denmark

De tyske standarder for 5G-sikkerhed er tilsyneladende så høje, at utilregnelige virksomheder aldrig vil kunne komme i betragtning, lyder det fra amerikanske embedsmænd til avisen, og derfor er det eksplicitte forbud mod Huawei ikke længere et krav fra USA.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
10. april 2019 kl. 14:22

Endnu engang ser vi USAnernes sande ansigt når de afpresser deres allierede. Fy for den. Verden ville være et bedre sted uden den slags "venner".