USA sigter syv personer for hacking af 100 virksomheder verden over

Illustration: Andrey Khokhlov/Bigstock
Ifølge USA har en gruppe kinesiske hackere udført it-angreb mod over 100 virksomheder og organisationer i verden. Hackerne har haft forbindelse til kinesiske myndigheder, lyder anklagen.

Justitsministeriet i USA har onsdag sigtet en gruppe hackere for at have udført en omfattende global operation mod mere end 100 virksomheder og organisationer.

Det skriver The New York Times.

De sigtede personer er fem kinesere, som ifølge USA har forbindelse til de kinesiske myndigheder. I sigtelsen lyder det, at formålet med angrebet skulle være, at stjæle oplysninger, kapre netværk og afpresning af ofrene. Derudover er to forretningsfolk fra Malaysia også blevet sigtet i sagen.

De fem personer har ifølge sigtelsen udført såkaldte supply-chain-angreb, hvor de har angrebet softwarefirmaer og plantet ondsindet kode i deres produkter. Når produkterne herefter er blevet installeret andre steder, har hackerne kunnet bryde ind disse steder. På den måde har ofrene for operationen både været sociale medier og it-virksomheder, universiteter, myndigheder og ngo’er, lyder det fra USA.

ifølge Reuters er det både selskaber i USA, Frankrig, Singapore, Japan og Sydkorea, der er blevet ramt.

Angrebene skal angiveligt have stået på i en periode på seks år, og de sigtede kinesere er i øjeblikket på fri fod, imens de to malaysiske forretningsfolk blev anholdt mandag, oplyser det amerikanske justitsministerium.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Thomas Toft

Hvornår mon de går efter de lokale hackere? Nå nej, det er jo lovligt når det er USA selv der gør det. Tak for ufiltreret videregivelse af propaganda Version 2.

  • 0
  • 4
Log ind eller Opret konto for at kommentere