USA-selskab vil tilbyde alternativ til 4G på 3,5 GHz-båndet

OpenG vil 'flytte 4G/LTE-netværk indendørs' som alternativ til wifi.

Et amerikansk teleselskab, Ruckus Wireless, vil forsøge sig med mobilt bredbånd på 3,5 GHz i et nyt fremstød, der bliver lanceret på Mobile World Congres, der åbner på mandag. Det skriver cio.com

Herhjemme anvendes 3,5 GHz-båndet til Fixed Wireless Access, FWA, - den bredbåndsteknologi, som man havde store planer med for 15 år siden, men som endte med at blive en eklatant fiasko.

Endnu er der ikke mange tekniske detaljer om det nye 3,5 GHz-tilbud, kaldet OpenG. Men det fremgår, at man vil 'flytte 4G/LTE-netværk indendørs' på frekvensbåndet.

De første forsøg indledes i år, og hvis det lykkes, kan det blive udbredt i 2018, lyder det fra Ruckus' Chief Operating Officer, Dan Rabinovitsj.

OpenG mobilt bredbånd

I USA deler mobiloperatører ikke infrastruktur, og derfor kan 3G/4G-celler kun forsyne abonnenter, som også er kunder hos samme selskab, der har sat cellen op.

Problemet med manglende dækning, især inden døre, som mange dermed rammes af - i hvert fald i USA - ofte enten et kostbar og kompliceret DAS (distributed antenna system) eller et netværk af små celler inde i bygningen. Hvis f.eks. hotellet eller sportshallen vel at mærke ikke har etableret wifi.

Baggrunden er, at USA's regering åbner for kommerciel anvendelse af 3,5 GHz-båndet, som egner sig til indendørs dækning, og fordi det har tendens til blive indendørs og kan derfor anvendes uden at låse netadgangen, siger Rabinovitsj.

Ifølge Ruckus vil OpenG indebære et indendørs netværk, der er forholdsvis enkelt at installere og betjene og som er carrierneutral - dvs. det kan forsyne alle brugere med mobilt bredbånd (hvis deres mobil-device understøtter frekvensen).

Ruckus er dog også klar over, at nye typer mobilt bredbånd kan få trange kår, fordi flere selskaber arbejder intensivt med at øge dækningen med 4G og den kommende 5G.

F.eks. har Version2 har tidligere omtalt Verizons 5G-planer og at TeliaSonera og Ericsson vil tilbyde de første kunder i Stockholm og Tallinn adgang til 5G-tjenester i 2018.

Læs også: TeliaSonera og Ericsson tilbyder 5G i 2018

Ifølge Ruckus er fordelen ved en LTE/3,5 GHz teknologi frem for wifi også, at det har en stor kapacitet pr. Hz, er bygget til taleopkald, og det er enklere for brugere at skifte fra et mobilt bredbånd udendørs og til et indendørs netværk som OpenG end til wifi, som typisk kræver et login med password.

Læs også: 5G net når hastigheder på 3,6Gbps i stor test i Japan

Det amerikanske militær har i årevis anvendt 3,5 GHz-båndet i årevis til brug for landingsfly på hangarskibe.

Militæret vil fortsat være en top-prioriteret bruger, men man har dog ikke behov for båndet alle steder og på alle tider.

OpenG vil blive vist frem sammen med med Qualcomm på Mobile World Congress i Barcelona i næste uge.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
Henning Mølsted Journalist

Vi har tjekket navn på og forretningsområde for selskabet. Det er Ruckus Wireless og forretningsområdet 'global supplier of advanced wireless system.'

Det ville være mere interessant for dine medlæsere på Version2, hvis du havde et bidrag til den indholdsfaglige debat.

Mvh

Henning Mølsted, redaktør.

Jens Jönsson

Det ville være mere interessant for dine medlæsere på Version2, hvis du havde et bidrag til den indholdsfaglige debat.

Hej Henning,

Det har jeg skam, men det forudsætter at det jeg skal debattere er korrekt oversat, det er jo jeres skriv jeg skal refere til, ikke den original artikel....

Ruckus er en af de større producenter af WiFi udstyr, se bare deres hjemmeside: https://www.ruckuswireless.com/

Jens Jönsson

Herhjemme anvendes 3,5 GHz-båndet til Fixed Wireless Access, FWA, - den bredbåndsteknologi, som man havde store planer med for 15 år siden, men som endte med at blive en eklatant fiasko.

3,5 GHz og over er faktisk ikke rigtigt i brug længere. Licenserne udløb 31/12-2015 for 3,4 til 3,8 GHz.

Det kunne være rart at de blev licensfri bånd, sådan som 2,4 GHz og 5 GHz er det.
Det ser ud til at FCC i USA vil åbne for 150 MHz frekvensplads, se https://www.fcc.gov/rulemaking/12-354

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017