USA: Seks russiske officerer har i årevis udført destruktive hackerangreb

Illustration: Bigstock
Seks russsiske efterretningsofficerer er blevet anklaget af USA for at stå bag nogle af verdens mest omfattende hackerangreb, der både har ramt valgkampe, elforsyninger og de olympiske lege.

Det amerikanske justitsministerium har anklaget seks russiske efterretningsofficerer for gennem flere år at have udført voldsomme og destruktive it-angreb verden over.

Det skriver Wired og nyhedsbureauerne Ritzau og Reuters.

De seks russere er ansat i en specialenhed for teknologi i GRU, der er Ruslands militære efterretningstjeneste. Samtidig er de seks personer ifølge Wired en del af en hackergruppe ved navn Sandworm.

I de nye anklager peger de amerikanske myndigheder på, at hackergruppen har været involveret i flere store angreb siden 2015.

Ifølge anklagerne har gruppen eksempelvis forsøgt at afbryde elnettet i Ukraine, og i 2017 har de seks personer samtidig stået for at udføre et angreb mod det franske valg.

Gruppen anklages også for at stå bag et angreb på vinter-OL i Sydkorea i 2018, og samme år skal hackerne desuden have forsøgt at spolere britisk politis efterforskning af giftangrebet på den tidligere agent Sergej Skripal i Storbritannien.

Derudover har de seks personer forsøgt at blande sig i det amerikanske valg i 2016, og gruppen har også stået bag angreb på Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW), lyder det i anklagen.

I forbindelse med anklagerne siger den amerikanske justitsminister John Demers ifølge nyhedsbureauerne Ritzau og Reuters, at de seks russere står bag »den mest nedbrydende og destruktive række af computerangreb, der nogensinde er tilskrevet en enkelt gruppe«.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere