USA sagsøger Edward Snowden for hans nye bog

Illustration: Laura Poitras
Whistlebloweren Edward Snowden har netop udgivet en ny erindringsbog. USA mener, at den overtræder Snowdens hemmeligholdelsesaftale med NSA.

Edward Snowdens nye bog 'I offentlighedens tjeneste', som blev udgivet tirsdag, har samme dag skaffet ham et sagsanlæg fra USA’s regering på halsen.

Det skriver ZDNet.

Anklagen lyder på, at Edward Snowden i bogen har brudt sin fortrolighedsaftale med sine tidligere arbejdsgivere, sikkerhedstjenesten NSA og efterretningstjenesten CIA. Den amerikanske regering mener, at Edward Snowden burde have sendt bogen til gennemlæsning hos regeringen inden udgivelsen.

Som straf forlanger den amerikanske regering, at alle indtægter fra bogen går til dem i stedet for til Edward Snowden.

Må ikke få økonomiske fordele

»Efterretningsoplysninger skal beskytte vores nation, ikke skabe personlig profit. Det her søgsmål vil sikre, at Edward Snowden ikke modtager nogen økonomiske fordele for at have brudt den tillid, der blev lagt i ham,« siger anklager G. Zachary Terwilliger i en pressemeddelelse.

Ifølge Edward Snowdens advokater indeholder bogen ikke nogen klassificerede oplysninger, som ikke tidligere har været bragt af medier.

Edward Snowden bor i dag i Rusland, hvor han har fået politisk asyl.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Anne-Marie Krogsbøll

.... at den amerikanske stat ligefrem skal tjene penge på at overtræde menneskerettigheder og lovgivning...

... Men de kan vel ikke beslaglægge indtægter andre steder end i USA? (nå - det kan de sikkert alligevel finde ud af at gøre på en eller anden måde).

Vi må håbe, at bogudgivelsen ikke får dem til at forny anstrengelserne for at få Snowden udleveret.

  • 12
  • 1
Tom Paamand

... for ikke at blive aflyttet. Der er en mere praktisk løsning, nemlig blot at lukke mikrofonens lyttehul med en dråbe lim. Og så tilføje en bette ekstern mikrofon, der er bygget sammen med selve stikket, og dermed næste intet fylder. Mic'en kan så trækkes ud, hvis man af og til får lyst til lidt privatliv.

Selfie-kameraet kan mørkelægges med lidt lim, hvis det ikke bruges alligevel - ellers indkøb en nydelig lille glideklap til at klistre over. Jeg tror ikke PET & Omegn gider lytte med - men dette kan lukke alle de private snushaner ude også.

  • 1
  • 0
Hans Nielsen

men dette kan lukke alle de private snushaner ude også.

Husk også at lode højtaler af, den kan bruges som mic også.

Desuden kan andre sensore sikkert også bruges som mic, eller sende andre oplysninger om dig.

Vil selv lægge telefonen væk, sammen med andet elektronik, hvis jeg ville have privatliv, og det var vigtigt.

Også brug et taletidskort, på en gammmel telefon, hvor også batteriet kan tages ud.

En gammel telefon, er nok også altid det man vil startet med, hvis vi skal følge dine forslag Tom. Hvem flår en ny Apple fra hinanen, samt pynter den med lim ;.)

Men tape hen over mic, og kamera, er altid en god start, på alle enheder.

Et fuldt cover med klap til en telefon er også en god ide, så kan du stadig tage billeder, mens der er lukket for det når den ligger. De fleste mic, er også tildækket, så rækkeviden for aflysning er minsket meget.

Software er en et andet sted som er meget vigtigt. Chorme er under alle omstændigheder ude. Men Cliqz, Firefox, Brave, Tor evt med add blokker er en god start. Mulighed for at at have en telefon, uden samtidigt også at skulle have en konti ved producenten er også et gode, de ringer hjem med meget info, også uden konti. Men selv om det er blvet svære at sotere, så kan du idag lukke ned for service, for de programmer som du ikke bryder dig om.

En firewall som DNS66 fra FOSS F-Driod er andet godt sted at starte, hvis man stadig vil have smart telefonens fordele. Evt fjern alt blotware og mallware samt alle producentens driver, brug firewall og alternativer fra FOSS, det er også en god start.

Nu kommer huawei med deres første telfeon uden googe "add on". Hvis man samtidigt kan "tvinge" dem til, ved ikke at købe en sådan telefon. hvis den ikke kan root. Så står man temeligt godt. - Men det bliver sikkert ikke tilfældet i første omgang.

https://f-droid.org/en/packages/org.jak_linux.dns66/

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere