USA sætter for første gang cyberstyrker ind mod ISIS

Den militære afdeling for offensiv it-krigsførelse i USA, Cyber Command, er nu blevet inddraget i kampen mod ISIS efter ønske fra blandt andet præsident Obama.

»Vi smider cyberbomber,« sagde viceforsvarsminister Robert O. Work og fortsatte:

»Det har vi aldrig gjort før.«

New York Times skriver, at USA's Cyber Command for første gang nu sætter skyts ind mod ISIS' computernetværk side om side med konventionelle våben.

Manipulation skal lede ISIS ind i fjendens net

Disse ’bomber’ skal blandt andet ødelægge ISIS' muligheder for at sprede deres budskaber, rekruttere nye soldater, udstede ordrer og betale deres soldater.

De ødelægger dog på en mere snu og sofistikeret måde end med krudt og brag. For eksempel vil Cyber Command forvrænge og imitere beskeder, så de leder ISIS' soldater direkte ind i amerikansk ild, samt omdirigere pengeoverførsler.

Efterretningstjenesten NSA har i mange år aflyttet terrororganisationen, men USA har ikke tidligere sat den militære tjeneste Cyber Command ind for at manipulere.

Årsagen er, at Cyber Commands sigte har været rettet mod Nordkorea, Kina, Iran og Rusland, hvor de fleste angreb mod USA stammer fra. Men præsident Obama har ifølge N.Y. Times presset på for at få denne nye strategi igennem.

Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes for første gang i Danmark den 3. og 4. maj 2016. 50 udstillere, 5 konferencesale og mere end 60 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Peter Christiansen

For eksempel vil Cyber Command forvrænge og imitere beskeder, så de leder ISIS soldater direkte ind i amerikansk ild, samt omdirigere pengeoverførsler.

Og de synes selv det er smart at udbasunere deres "smarte" ops?

Vi ved jo alle hvorfor US reklamerer med smart elektronisk krig, fordi de har fået at vide af saudi arabien at de helst ikke ser at deres fælles projekt IS lider store tab på landjorden. Og et eller andet skal de jo fortælle der hjemme, når der bliver spurgt "hvad sker der i krigen mod IS".

 • 3
 • 4
#2 Jørn Martin Hajek

Hvis man nu tror, at det er meget begrænset, hvor mange falske beskeder man faktisk når at få ud - er det så ikke rimelig smart udbasunere det? For det bliver jo rigtig svært at stole på intern kommunikation, når man tror på, at det kunne komme fra fjenden.

I øvrigt lyder din konspirationsteori en smule fjollet.

 • 1
 • 1
#3 Povl H. Pedersen

Det at fortælle at beskeder kan være falske er noget der skal give mistillid i ISIS områder. det er første trin i den psykologiske krigsførsel.

Personligt forstår jeg ikke hvorfor man ikke lukker ned for al radiokommunikation i ISIS land. Man har nu EMP våben der kunne stege enhver telefonmast. Og kablerne er trivielle at styre. På mig virker det som om at man ikke rigtigt vil kampen. Fjern deres adgang til kommunikation med omverdenen, og mange rekrutter vil ikke gide det mere. Hvordan de kan sælge olie forstår jeg heller ikke. Igen viser det mangel på vilje.

 • 0
 • 0
#4 Peter Christiansen

Hvordan de kan sælge olie forstår jeg heller ikke. Igen viser det mangel på vilje.

Det viser at der er nogle der tjener tykt på billig olie og ikke ønsker at dette ændrer sig. Nyligt fundne optegnelser fra Shaddadi (nyligt befriet by i Syrien), viser at IS sælger rå olie til en pris lige under halvdelen af markedsprisen (omkring $20 pr tønde).

Sammenholdt med vidne udsagn og satellit billeder der viser konvojer af tankvogne krydsende grænsen til Tyrkiet, er det sandsynligt at tyrkiet profiterer enormt.

Fatter ikke vesten gider lave aftaler med røverkongen Erdogan, der åbenlyst afpresser europa, sætter folk i fængsel for at tale dårligt om ham, rutinemæssigt foretager folkedrab.

 • 2
 • 0
#6 Simon Rigét

På længere sigt, er det nok en rigtig god ting at disse våben slippes løs nu. Mange it sikkerhedseksperter vil efterfølgende analyserer angrebne og bidrage til at forbedre vores opensource software.

hvis man vil føre krig, må man bruge de våben man har. Når det har været brugt et stykke tid, er der nogen der laver modforholdsregler. Så skal de ud og finde nye huller. Det kunn ende med meget sikre OS OSer for os alle :c)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere