USA: Rusland bag cyberangreb mod vores elnet

USA beskylder Rusland for at angribe det amerikanske elnet.

Rusland står ifølge USA bag et cyberangreb mod det amerikanske elnet. Det kom frem i forbindelse med en melding fra den amerikanske Trump-administration i dag, som handler om, at USA har indført flere sanktioner mod Rusland.

Sanktionerne går på at nægte visse personer indrejse i USA samt at indefryse deres aktiver. Sanktionerne er ifølge meldingen fra USA en straf for russisk indblanding i præsident-valgkampen i 2016 og for cyberangreb mod Ukraine og andre lande. Det oplyser blandt andet Washington Post, CNN og New York Times.

Det er i forbindelse med begrundelsen for sanktionerne, at det fremgår, at Rusland også har forsøgt et cyberangreb mod det amerikanske elnet. Dette angreb har ifølge New York Times ikke tidligere været offentliggjort.

»Administrationen konfronterer og imødegår ondsindet russisk cyberaktivitet, herunder deres forsøg på indblanding i amerikanske valg, destruktive cyberangreb og indtrængen rettet mod kritisk infrastruktur,« lyder det i en udtalelse fra den amerikanske finansminister Steven Mnuchin, som New York Times refererer til.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere