USA: Rusland bag cyberangreb mod vores elnet

15. marts 2018 kl. 16:423
USA: Rusland bag cyberangreb mod vores elnet
Illustration: Virrage Images/Bigstock.
USA beskylder Rusland for at angribe det amerikanske elnet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Rusland står ifølge USA bag et cyberangreb mod det amerikanske elnet. Det kom frem i forbindelse med en melding fra den amerikanske Trump-administration i dag, som handler om, at USA har indført flere sanktioner mod Rusland.

Sanktionerne går på at nægte visse personer indrejse i USA samt at indefryse deres aktiver. Sanktionerne er ifølge meldingen fra USA en straf for russisk indblanding i præsident-valgkampen i 2016 og for cyberangreb mod Ukraine og andre lande. Det oplyser blandt andet Washington Post, CNN og New York Times.

Det er i forbindelse med begrundelsen for sanktionerne, at det fremgår, at Rusland også har forsøgt et cyberangreb mod det amerikanske elnet. Dette angreb har ifølge New York Times ikke tidligere været offentliggjort.

»Administrationen konfronterer og imødegår ondsindet russisk cyberaktivitet, herunder deres forsøg på indblanding i amerikanske valg, destruktive cyberangreb og indtrængen rettet mod kritisk infrastruktur,« lyder det i en udtalelse fra den amerikanske finansminister Steven Mnuchin, som New York Times refererer til.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
18. marts 2018 kl. 17:22

Det sjove er at det tager hele 3 dage før at Claus Hjort Frederiksen siger det samme som udlandet - den samme tid som det varer før noget fra Daily Mail bliver til nyheder i Danmark.

2
17. marts 2018 kl. 02:25

Samme i resten af mediebilledet, det er lidt sørgeligt efter hånden at folk accepterer forklaringen "Det er rusland /putin" uden der er fremlagt andent end heresay som bevis.

1
17. marts 2018 kl. 00:38

Endnu en RUSSERNE KOMMER artikel på Version2. Dem er der ikke langt i mellem.