USA: Politi forsøgte at åbne død mands telefon med hans finger

Illustration: andrianocz, BigStock
Politiet skulle efterforske et mord, så de tog en tur forbi lighuset for at bruge den afdødes finger til at åbne hans telefon. Selvom historien rejser en masse etiske spørgsmål, så mener jurister ikke, at politiet har gjort noget ulovligt i sagen.

Politiet i Largo, Florida, besøgte et lighus i håb om, at den afdødes finger kunne åbne hans telefon. Det lykkedes ikke, og nu kommer spørgsmålene væltende.

Det skete, da politiet ville undersøge en sag, hvor en 30-årig mand blev skudt og dræbt af en betjent, skriver Tampa Bay Times.

Læs også: Apple til FBI: I kunne have brugt en død finger til at åbne iPhone

Politiet ville derfor til bunds i, hvad der skete under episoden, hvor den involverede betjent hævder, at den nu afdøde stak af, da betjenten ville kropsvisitere ham.

Den afdødes forlovede, Victoria Armstrong, fortæller Tampa Bay Times, at hun føler, at politiet ikke har haft nogen respekt overfor hende eller hendes nu døde forlovede, og at hun føler, at politiet krænkede dem.

Døde har ikke mange rettigheder

Amerikanske jurister er dog enige om, at selvom Armstrong føler sig krænket, så har politiet faktisk ikke gjort noget ulovligt i sagen. For virkeligheden er, at de fleste rettigheder kun gælder, så længe du er i live.

Nogle jurister påpeger dog, at politiet nok kunne have håndteret sagen lidt bedre, da der ikke kun er tale om juridiske hensyn, men også om etik og hensyn til de efterladte.

Læs også: Mordoffers telefon åbnet med et fingeraftryk på papir

»Mens den afdøde ikke har nogen interesse i sin krop, så må man antage, at hans familie har. Det er lidt utroværdigt,« siger Charles Rose, professor og director hos Center for Excellence in Advocacy ved Stetson University College of Law.

»Der er noget morbidt i den her sag, der vil genere de fleste,« siger han til Tampa Bay Times.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Per Hansen

Det her handler jo ikke kun om respekt for hans krop, men også for de personer, han har haft kontakt med, som stadig lever. Han kan jo have skriftlige samtaler på sin telefon, som vedrører andre mennesker og deres dybt private forhold. Så dette handler om respekt for privatlivet for alle dem, han har haft kontakt med i levende live.

Og så handler det tilmed om en mand, som politiet selv har myrdet – i et fuldt overlagt mord. Så ikke nok med at de bevidst og overlagt har myrdet ham, nu vil de også rode i hans privatliv. Politiet fratog ham livet og dermed magten til at passe på andres privatliv, og derefter prøver de gudhjælpemig at tvinge sig til en adgang til hans telefon, noget han givetvis aldrig selv ville have gået med til.

Det er virkelig, virkelig langt ude. Magtmisbrug af værste skuffe.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere