USA: Politi fik Google til at udlevere information om alle brugere i et område

Illustration: onephoto, BigStock
Når sagen er alvorlig nok, så er det ikke kun det danske politi, der benytter omfattende overvågning i jagten på gerningsmanden.

I North Carolina er det lykkedes politiet at overbevise en dommer om at få Google til at udlevere data om alle prsoner, der var i et område 1. juni 2015.

Politiet ønskede at få kendskab til alle i området, da de forsøgte at opklare et mord, hvor vidner havde set en skikkelse løbe fra gerningsstedet med lysende skærm på en telefon.

Halvandet år senere blev samme strategi brugt, da en taxachauffør skudt ned, hvor et overvågningskamera fangede gerningsmanden gå rundt med, hvad der ligner en telefon, ved øret, skriver WRAL.

Læs også: Margrethe Vestager: Prøv noget andet end Google

Sagerne hænger ikke sammen, men det viser, at politiet er glade for at få udleveret data fra Google. På et satellitfoto tegnede de et område ind, hvor en dommer altså tvang Google til at udlevere information omkring brugerne, der var i nærheden.

Google er det nye telelogning

Selvom det ikke kommer bag på Version2's læsere, at en smartphone er udstyret med GPS - og derfor kan bruges til at tracke dig - fik politiet pludselig adgang til en lang række personer, der intet havde med sagen og gøre - og ikke nødvendigvis forstod, hvorfor politiet bankede på deres dør, forklarer Nathan Freed Wessler fra The American Civil Liberties Union's Speech, Privacy and Technology Project:

Læs også: Danmark kæmper imod, at browsere som standard afviser tracking-cookies

»For en typisk smartphonebrugers synspunkt er det lidt overraskende, når du først begynder at forstå, hvor meget information om placering og lignende, der ligger hos firmaer som Google,« siger han til WRAL.

Han forklarer, at sagen illustrerer mange af de samme privacy-problemer, der er med telelogning - teknologien, der bruges til at overvåge alle danskere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere