USA overvejer modtræk til Sony-angreb

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Efter at Sony Pictures blev hacket, har amerikanske myndigheder nu travlt med at finde ud af, hvordan man skal svare proportionelt igen.

Torsdag kunne Det Hvide Hus gennem sin talsmand Josh Earnest offentliggøre, at hackerangrebet mod Sony Pictures, der fik Sony Pictures til at trække komedien “The Interview” om et fiktivt mord på Nordkoreas diktator tilbage, stadig bliver efterforsket og at man overvejer, hvordan et eventuelt modangreb skal se ud.

Det skriver Reuters.

Officielt har USA endnu ikke bekræftet, at det er Nordkorea, der står bag, men anonyme kilder i det amerikanske embedsapparat siger til Reuters, at man er sikker på, at det er statssponsoreret hacking fra Nordkorea, der har fundet sted.

Læs også: Nordkorea afviser hackeranklager – men roser gerningsmænd

Earnest tilføjede at den øverste militære forsvarsmyndighed i USA, der overvejer angrebet »er optaget af, at det skal være et proportionelt modangreb«, blandt andet fordi folk, der udfører den slags angreb »oftest søger at provokere sig til en reaktion…«

»De har måske den opfattelse, at en reaktion fra os på den ene eller anden måde vil være til fordel for dem«, ved at fremhæve deres position blandt deres allierede eller på den internationale scene.

Hackerne bag angrebet gav udtryk for, at de blev opbragt over filmen om det fiktive mord på den nordkoreanske diktator, da de angreb Sony Corporation, der står bag filmen, ved at lække fortrolige dokumenter og endnu ikke udsendte film på nettet.

Læs også: Sony-hack er måske historiens værste virksomheds-indbrud på nettet

Sikkerhedseksperter i Washington giver udtryk for, at det er en offentlig hemmelighed, at Pyonggyang står bag, og den nu af Sony aflyste premiere for filmen er en historisk sejr for Nordkorea.

Den nordkoreanske FN-diplomat i New York, USA ville hverken kommentere anklager eller aflysning af filmen over for Reuters.

Se traileren for filmen nedenfor:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bent Jensen

På angrebet på Privacy som er fremkommet med frihedkæmperen Snowden afsløringer.

Måske myndigheder kan bede data tilsynet om at give NSA en bøde, men sikkert ikke, de står jo selv med hænderne i kagedåsen.

Så alle vi andre, firmaer og privat personer i EU og verden må svare proportionel igen, over for USA's angreb.
Det vil sige om muligt at købe så lidt software, hardware og anden isenkram fra USA som kan indeholde virus, overvågning og bagdøre for 3 bogstavs tjenester. Samt at bruge deres tjenester så lidt som muligt, og lade alt data krypetere inden det kommer ud af døren.

Det vil sige, at prøve at flytte så meget som muligt fra MS, Facebook, Google, Appel, Dropboks, så det på et tidspunkt koster så meget på pengepungen, selv om disse firmaer nok ikke betaler meget i skat, at de genovervejer deres love og politik.

  • 4
  • 1
Rasmus Lauritsen

Hvorfor blander amerikanske myndigheder sig i, at et privat firma er blevet hacket?

At man trækker filmen tilbage eller forsinker den, stemmer da i øvrigt ikke særlig godt med princippet om at man ikke forhandler med terrorister. Så får hackerne da en sejr som de ikke fortjener.

Artiklen minder mig forøvrigt omkring en scene fra The West Wing, hvor man diskuterer proportional response vs. disproporsional response.
Se det på Youtube (2 min)

  • 5
  • 1
Bent Jensen

Så siger jeg som også debatteret i en anden tråd, om de 3 bogstavet tjenesters troværdighed.
CIA påstod, godt nok med armen vredet om på ryggen af Bush administrationen at der var kemiske våben i Irak.
Men denne politiske brug af 3 bogstavs tjenester har ødelagt deres troværdighed sammen med USA's, og sådan en kan ikke genopbygges på årtier. Hvis det overhovedet er muligt.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere