USA opgiver lov mod kryptering

12. oktober 2015 kl. 10:3510
Det Hvide Hus udtalte lørdag, at staten ikke vil forsøge at tvinge kryptering ud af internettet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Udtalelsen bekræfter kommentarer fra FBI-chef James Comey, der torsdag i sidste uge ligeledes sagde, at regeringen ikke vil forsøge at gennemføre en lov, der giver adgang til al krypteret information. Han advarer dog fortsat mod den trussel, som kryptering udgør for landets sikkerhed. Det skriver Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det ser dermed ud til at være enden på en meget ophedet debat, hvor store it-virksomheder over det seneste år har nægtet at svække deres stigende kryptering af hensyn til politiet og efterretningstjenesters muligheder.

It-branchen og flere andre meningsdannere har udtalt sig imod en sådan krypteringsfjendtlig lov, fordi det også vil give sårbarheder over for kriminelle hackere.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
12. oktober 2015 kl. 20:29

Det ville nok være rigtigt hvis det kun var de kriminelle der var interesseret i at have data for sig selv.

Novo ville nok være ked af at deres forskningsresultater sådan lige kom frit i skyen, selv om det er småpenge de forsker for. Bøssenspekulanter ville nok også gerne være med hele vejen.

Unge menneskers billeder af HELE sig selv, har jo også kun kærsten interesse, hvem er ellers interesseret i at se på purunge piger.

Fonretnings manden som bruge VPN

Din egen HIV positiv resultat ved lægen, men det skal du jo også have tatoveret i panden som advarsel

Bare sådan nogen småting, hvor man nok ikke ville kaldes kriminel, men bare interesseret i lidt privat liv

9
12. oktober 2015 kl. 17:32

"Jamen, hvorfor så ikke bare lave en lov, der forbyder kriminelle at kryptere?"

Ole, selvom jeg er enig i dit udgangspunkt, så lad mig alligevel spille djævelens advokat her:

  1. Hvis man forbyder kryptering for alle, og det så kun er de kriminelle som bruger det, så bliver det meget nemmere at finde de kriminelle.
  2. Kriminelle er ikke klogere end folk er flest, og hvis folk ikke har adgang til kryptering fordi de ikke kan lave det selv, så kan de fleste kriminelle heller ikke.

Jeg tror faktisk, at dem som ønsker at forbyde kryptering tænker noget i den retning. Det kan godt være, at man ikke får skovlen under alle kriminelle, men man regner med at det bliver meget nemmere at få fat i de fleste.

At man så i den grad smider barnet ud med badevandet, er så en anden snak.

8
12. oktober 2015 kl. 16:11

Jeg fatter ikke at vi her i 2015 stadig skal argumentere for fri kryptering. Det er komplet absurd.

"Hvorfor må lovlydige borgere ikke kryptere?" "Det må de sådan set også. Det er ikke dem, vi er ude efter. Det er de kriminelle, som vi gerne vil have fingre i." "Jamen, hvorfor så ikke bare lave en lov, der forbyder kriminelle at kryptere?" "For så ville de kriminelle gøre det alligevel." "Men ville de ikke også det, hvis man forbød kryptering helt?"

7
12. oktober 2015 kl. 14:26

har myndighederne nu så omfattende og detaljeret overvågning på plads, at man "blot" ved at analysere "hvem som kommunikerer med hvem" kan samle de nødvendige informationer og derefter sætte mere målrettet ind.

Hvis man kan se at "Known bandit X" kommunikerer med "unknown Y" og "unknown Z" så er Y og Z naturligvis interessante at kigge nærmere på - uanset hvad de så i øvrigt har udvekslet af information. Ydermere giver den information yderligere potentielle mål for en mere målrettet indsats, som i sidste ende kan give adgang bag om krypteringen.

Jeg kunne forestille mig at BigData teknologier er en væsentlig faktor i udviklingen. Det er vel dybest set ligegyldigt om man bruger teknologien til Efterretninger, aktiehandel, retail BI eller medicinsk forskning.

6
12. oktober 2015 kl. 14:10

Det amerikanske online magasin Wired har bragt en amerikansk efterretningsbetænkning om emnet!

De har undersøgt forskellige initiativer som f.eks. at gagge firmaer som Microsoft med en FISA ordre og derefter tvinge firmaet til at lade malware passer ind via opdateringer. Man endte med at afslå dette for man – tro det eller ej – konkluderede at når dette blev kendt, så ville folk holde med at opdaterer deres software til skade for samfundet idet hackere ville få ulige lettere spil.

Men der er en let måde at finde ud af på! Når hackerfirmaer straks efter iPhone opdatering tilbyder en million dollars for et iPhone hack, så tror jeg ikke på teorien om bagdøre fordi det vil medføre et gigantisk erstatningskrav imod den amerikanske stat fra Microsoft hvis Microsoft tvinges til at lave en bagdør. Det økonomiske krav fra f.eks. EU ville kunne vælte firmaet, hvis det kombineres med EU lovgivning imod salg/brug af deres produkter.

Jeg tror at den nye amerikanske holding til kryptering udspringer af real-politik. Man har fra politisk hold indset at det kommer til at koste rigtig mange amerikanske arbejdspladser at forsætte den hidtidige politik.

Jeg er ikke i tvivl om at efterretningsorganisationerne gerne ville have bagdøre, men man har fra politisk hold indset at man spiller hasard med alle jobene i den amerikanske IT branche. Bare rolig de vil stadig forsøge at hacke telefonerne men uden at bede firmaerne om bagdøre

5
12. oktober 2015 kl. 13:31

Eller har opgivet kampen, i den forstand at jo mere de kæmper mod kryptering og rager i vores privat liv, uden grund og dommerkendelse. Jo mere kæmper vi imod. Altså selv indføre stærk kryptering alle vejene, og ikke lader vores data smutte en tur forbi USA. Samt de seneste domme for lande i EU, som tager privatlivet fred og borgerrettigheder alvorlige.

Og som ikke bare smider det hele overbord, bare fordi der komme et Kinesisk partimedlem forbi.

Hvem mund løber hurtigst for at sli... den amerikanske regering i r-- UK eller DK

4
12. oktober 2015 kl. 13:00

Så har de nok fået lagt deres bagdøre ind.

Dette var også min tanke; - at de nu er nået en tålelig(for dem) tilstand , hvor de kan bryde de fleste krypteringer indenfor rimelig tid.

Om dette så er fordi det er lykkedes at intimidere 'krypteringssamfundet', eller ....naahh..

K

2
12. oktober 2015 kl. 11:54

Med hensyn til bagdøre, så tvivler jeg på Apple eller nogle af andre producenter vil gå med til det – for vil hurtigt afsløret af firmaer som Hacking Team når der aldrig er ”hul i overvågningen” som følge af telefonopdateringer. Dermed ville producenten for alvor ”få ørene i EU maskinen”.

Jeg tror på at Apple og de øvrige producenters løsning. Krypter lortet hårdt og de-centralt, men uden at det går udover performance.

Noget andet er om de kan hacke ”lortet” eller bryde krypteringen. Det tror jeg på at de store spionlande kan, men det er ”kattens leg efter musen” og nogle gange fører den ene og andre fører den anden.

Og skulle man have ”et hack” så gælder det om at holde munden lukket for ellers kommer der en opdatering før man ved af det som lukker hacket.

Fra en sikkerhedsverdens synspukt gælder det om at firmaer ikke dropper platforme som IOS og Android – for ellers vil hårdt krypterede løsninger som f.eks. www.Blackphone.ch for alvor få vind i sejlene ... og så bliver det først svært med overvågning.

1
12. oktober 2015 kl. 11:28
  1. Så har de nok fået lagt deres bagdøre ind.

  2. Andre gode grunde, ud over at Microsoft, Google, Appel, IBM, Facebook ... ikke kan drive forretning i Europa og andre lande kan jeg ikke se.

Da 2 aldrig ville stoppe bestræbelserne på 1, men 1 vil føre til 2.

Så nu koster det på bundlinjen, rigtigt MEGET på bundlinjen, så nu prøver man ud af til, at spille lidt med, efter de sidste domme i EU. Og lidt PR som Dommeren i USA, der ikke vil tvinge Appel til at dekryptere.

Så må vi se hvad den lille medløber David Cameron vil gøre, fjerne hele hans IT industri fra landet også ?