USA og Storbritannien advarer mod brug af Internet Explorer

Det amerikanske Homeland Security mener Internet Explorer er for farlig til at bruge, og foreslår nu andre browsere i stedet.

Det er ikke ofte at offentlige myndigheder har en holdning til browser-brug, men nu anbefaler myndigheder fra både USA og Storbritannien, at man holder sig fra Internet Explorer. Det skriver Cnet.

Meldingen kommer efter en hidtil ukendt sikkerhedsfejl i Microsofts browser blev kendt. Fejlen gør det muligt for it-kriminelle at installere malware på din computer uden tilladelse. Det kan bruges til at stjæle personlig data eller skaffe kontrol over computeren. Fejlen er tilstede i alle versioner af Internet Explorer fra version 6 og opefter.

Sikkerhedshullet bliver i øjeblikket hovedsageligt udnyttet sammen med en anden sårbarhed i Flash til at angribe finansielle og forsvarsorganisationer i USA. Derfor kan man med fordel slå Flash fra i Internet Explorer, hvis det er helt umuligt at skifte til en anden browser.

Alt efter om man henter statistik fra NetMarkedShare eller Statcounter bliver Internet Explorer brugt af mellem 22,58 procent og 55 procent. Der er altså uden tvivl enormt mange brugere som er ramt af sikkerhedsfejlen.

Hvornår Microsoft er klar med en rettelse til Internet Explorer, melder historien endnu ikke noget om.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (18)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Christian P. Broe Petersen

FBI har (så vidt jeg ved) gentagne gange advaret mod brug af Internet Explorer.

Det har jeg så sandelig også. Det startede lige omkring introduktionen af den, og jeg er ikke holdt op med det endnu!

Men hvor mange bruger overhovedet IE? Jeg kender ikke mange. Langt de fleste bruger Chrome, og så er vi nogle nørder der holder fast i FireFox. Men IE er der meget få der bruger - selv blandt Hr. og Fru Danmark, da Chrome er god til at få sig smidt ind som standard installeret via et eller andet andet software.

 • 7
 • 9
#6 Klaus Olesen

Det har jeg så sandelig også. Det startede lige omkring introduktionen af den, og jeg er ikke holdt op med det endnu!

Nu har det vel primært hængt sammen på den måde, at den browser som der er flest der bruger, er den browser der bliver fundet flest fejl i.

Så at IE var et dårlig valg da de næsten havde monopol var vel ganske rigtigt. Men hvis alle skifter fra IE til noget andet, så skal der nok være flere der leder efter fejl, og de skal os nok finde dem.

 • 2
 • 3
#7 Gert Agerholm

Det væsentlige er at IE kørende på XP IKKE bliver patchet, her vil hullerne forblive. Det er bagsiden af medaljen ved at MS opfatter IE som en integreret del af OS'et, selv om det nok i virkeligheden er en ekstra applikation. Men det korte og lange at IE på XP har de sidstnævnte problemer og vil altid have det. DERFOR er det vigtigt at skifte browser når man anvender XP.

Så er der muligt at andre browsere har haft flere huller, men de er og bliver lukket i fremtiden, det sker ikke ved IE.

 • 2
 • 0
#8 David Rechnagel Udsen

Firefox: 270. Chrome: 245. Internet Explorer: 126. Safari: 75. Opera: 11.

Sært, det er ikke de tal cvedetails.com selv skriver. Jeg antager du bruger en anden kilde end cvedetails.com. Må jeg spørge hvilken?

CVEs: For 2013 (totalt antal sikkerhedsfejl (DoS, code execution)):

Chrome: 175 (121, 6)[0] Firefox: 149 (68, 96)[1] Internet Explorer: 129 (77, 117)[2] Safari: 17 (11, 11)[3] Opera: 0 (0, 0)[4]

[0] http://www.cvedetails.com/product/15031/Google-Chrome.html?vendor_id=1224 [1] http://www.cvedetails.com/product/3264/Mozilla-Firefox.html?vendor_id=452 [2] http://www.cvedetails.com/product/9900/Microsoft-Internet-Explorer.html?... [3] http://www.cvedetails.com/product/2935/Apple-Safari.html?vendor_id=49 [4] http://www.cvedetails.com/product/3310/Opera-Opera.html?vendor_id=1961

 • 3
 • 0
#10 Kenneth Schack Banner

Synes der glemmes en detalje..

Er de nævnte fejl de samme i browserne? Jeg synes det er vigtigt at hudkr st blot gordi der findes flere huller betyder ikke rn browser er sølle.. Derimod viser det bare at folk rapporterer om dem..

Det er meget skidt at der har været et hul lige siden IE6 og frem, men sådan ser det jo os ud for deres styresystemer... Derfor man ikke sksl bruge Windows..

 • 1
 • 5
#11 Thorvald Johannes Pedersen

Jeg har altid brugt IE og kan bedre lide den end Chrome. De sidste par år har jeg dog næsten udelukkende brugt Chrome, men det er kun fordi et CMS system som jeg skal ind på ind i mellem, for at vedligeholde en hjemmeside, ikke fungerer i IE. Hvis det bliver fixet, vil jeg nok gå tilbage til IE og kun IE. En af de ting som jeg synes er bedre i IE er favoritter. I Chrome er der kun bogmærker og ingen mulighed for at sortere dem i mapper osv.

 • 2
 • 2
#14 Gert Agerholm

Hvis det bliver fixet, vil jeg nok gå tilbage til IE og kun IE. En af de ting som jeg synes er bedre i IE er favoritter. I Chrome er der kun bogmærker og ingen mulighed for at sortere dem i mapper osv.

Kunne det være fordi IE ikke understøtter den brugte standard? Det kommer an på hvilken version af IE du anvender. Kører der kun i Chrome? Har du prøvet Firefox? Den har det du savner med hensyn til favoritter.

 • 0
 • 0
#16 Martin Nyhjem

men sådan ser det jo os ud for deres styresystemer... Derfor man ikke sksl bruge Windows..

Jep. Det er også derfor man skal holde sig langt væk fra opensource går jeg ud fra? OpenSSL stod jo pivåben i årevis.. uhada..

Nææ, det egentlige svar er, at alle steder hvor mennesker udfører arbejde sker der fejl. Det gælder også når man udvikler software. Er din kodebase så meget stor, har du få resourcer eller bliver resourcerne ofte flyttet mellem projekter, så kan den slags slippe igennem. Det har intet med de enkelte styresystemer eller virksomheder eller licensbetingelser at gøre. Det handler om at det er mennesker som laver tingene, og så sker der altså fejl :)

 • 3
 • 0
#17 Thorvald Johannes Pedersen

Aaaah - nu tror jeg at jeg måske fandt det - er det ikke under bogmærkeadministrator? Hvordan med "favoritter importeret fra IE" - er den blevet opdateret, efterhånden som jeg har gemt nye favoritter i IE?? Det har jeg nemlig gjort, i stedet for at bruge Chromes bogmærker som jeg ikke syntes så godt om. Men nu vil jeg måske give den en chance til.

 • 0
 • 0
#18 Vera Waage

der er funktioner i Chrome for import og export af bogmærker. ... min løsning.. placer nogen mapper på bogmærke linien og dine relevante bogmærker i disse mapper. rediger bogmærker ved højreklik så du kan have titel eller helt uden titel og brug kun favicon det er aldeles udmærket

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere