USA løfter restriktioner på detaljerede satellitbilleder

Om ikke så længe kan tjenester som Google Maps vise billeder af kloakdæksler og postkasser.

Snart bliver det muligt for tjenester som Google Maps og Bing Maps at benytte satellitbilleder med en højere detaljegrad. Det skriver BBC.

Hidtil har det ikke været lovligt for virksomheder at benytte satellitbilleder, der viser detaljer mindre end 50 centimeter. Men om ikke så længe vil virksomheden Digital Globe sælge billeder, der viser detaljer på helt ned til 31 centimeter.

Det sker, efter at amerikanske myndigheder har løftet restriktionerne på detaljegraden af satellitbilleder. For at udnytte det vil Digital Globe nemlig sende satellitten Worldview-3 ud i rummet, som efter sigende er i stand til at tage billeder, der tydeligt viser kloakdæksler og postkasser.

»Tidligere skulle man bruge flyvemaskiner til at tage billeder med en så høj detaljegrad, men det er både dyrt og tidskrævende,« forklarer en talsmand fra Digital Globe.

Der vil dog stadig være følsomme områder på kloden, der bliver sløret af sikkerhedsmæssige grunde.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thorbjørn Nielsen

»Tidligere skulle man bruge flyvemaskiner til at tage billeder med en så høj detaljegrad, men det er både dyrt og tidskrævende,« forklarer en talsmand fra Digital Globe.

Og fly vil man nok blive ved med at bruge mange år endnu. Fotoflyvning til kortlægningsformål sker fra fly, da det giver bedst detaljering til prisen. 30 cm opløsning i DK har få (meget få) praktiske anvendelser - standarden har længe (>10 år) været 10 cm for byområder og max 20 cm på landet.

Det er heller ikke trivielt at få dækket et område fra satellit. Satellitens bane skal jo gerne passe med årstid, dagslys, skydække og træer uden løv.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere