USA: Kinesiske selskaber må ikke købe vores tech-firmaer længere

Illustration: ilolab, BigStock
Amerikanerne er trætte af, at kinesere følger med i teknologiudviklingen i de store firmaer. Derfor vil de nu begrænse muligheden for at kinesere opkøber tech-virksomheder, og de kigger endda på muligheden for at stoppe bestemte varer fra at blive eksporteret til Kina.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er klar til at tage næste skridt mod en global handelskrig. Denne gang vil han minimere muligheden for, at kinesere får fingrene i amerikanske tech-virksomheder.

Helt konkret vil det blive umuligt for en virksomhed, der har mindst 25 pct. kinesisk ejerskab at købe amerikanske virksomheder, der har »industriel signifikant teknologi,« skriver Reuters.

Det sker i forlængelse af amerikanske klager, der mener, at kineserne tjener penge på amerikansk teknologi. I den sammenhæng har USA allerede lagt ekstra told på en række kinesiske varer.

Læs også: Kina: Gurli Gris blokeres for at være revolutionær

Kan også bremse eksport af varer

De amerikanske myndigheder prøver ikke at skjule, at det er et modtræk mod den kinesiske »Made in China 2025«-kampagne, der har til formål at fremme Kinas evner inden it, rumforskning, ingeniørvidenskab, robotics og en lang række andre teknologiske grene.

Wall Street Journal fortæller desuden, at den amerikanske lov ikke nødvendigvis stopper ved begrænsning af opkøb og investering. Der er nemlig også forslag om, at der fra statens side skal begrænses, hvad der overhovedet må eksporteres til Kina.

Læs også: Amerikansk distrikt indfører halvt års forbud mod nye bitcoinminer efter guldfeber

Den endelige udmelding med alle restriktioner forventes at komme på fredag - og inden loven træder i kraft, får de amerikanske tech-virksomheder mulighed for at svare, hvad de mener om forslaget.

Reaktionerne har nu ikke været alt for begejstrede, da handelskrig kunne tvinge virksomheder til ikke at bruge den bedste og nyeste teknologi, og kinesiske investeringer er i forvejen dalende i USA.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere