Det kan få konsekvenser for samarbejdet med USA, hvis lande vælger at benytte sig af udstyr fra den kinesiske teknologi-gigant Huawei til opbygningen af et kommende 5G-netværk, og det gælder, uanset om udstyret bruges i core-nettet eller ej.
Sådan lyder en ny trussel fra USA, efter at Storbritannien i sidste uge gav grønt lys for, at den kinesiske televirksomhed kan stå for opbygningen af dele af det britiske 5G-net. Huawei fik dog ikke lov til at bidrage til opbydningen af core-nettet.
Det skriver Reuters.
»Det er USA's holdning, at telekommunikationsnetværket vil være i fare, hvis Huawei eller andre utroværdige leverandører inddrages i nogen som helst form i 5G-nettet,« siger talsmanden Robert Strayer fra den amerikanske regerings kontor for cybersikkerhed og international kommunikation til Reuters.
USA har tidligere advaret Tyskland mod at benytte sig af Huawei som leverandør til 5G-netværket. Dengang lød truslen også, at den amerikanske regering var parat til at skære ned på efterretningssamarbejdet med Tyskland, hvis Huawei fik lov til at deltage i 5G-projekt.
It-sikkerhedsmessen Infosecurity Denmark 2019 byder på mere end 110 seminarer og cases, 25 udvalgte keynotes og 80 udstillere. To dage med masser af faglig viden og netværk d. 1. og 2. maj i Øksnehallen i København. Konferenceprogrammet dækker compliance, cybercrime, IoT, nye teknologier som AI og blockchain samt data og cloud og giver et unikt indblik i de nyeste it-sikkerhedsmæssige udfordringer på et højt fagligt niveau. Du bliver også opdateret om både de nyeste tekniske landvindinger fra spydspidsforskere og får indblik i aktuelle trusselsbilleder fra nogle af verdens bedste rådgivere. Læs mere om Version2 Data & Cloud Expo, der afholdes sammen med Infosecurity Denmark
Truslen mod Tyskland blev dog afblæst, efter at amerikanske embedsmænd angiveligt gav udtryk for, at de var »meget tilfredse« med Tysklands strenge regler og sikkerhedsstandarder i forhold til 5G, som gælder uanset udbyder.
Men nu er den amerikanske advarsel om ringere samarbejde genoplivet, og ifølge talsmanden Robert Strayer er den ikke kun rettet mod enkelte lande denne gang.
»Hvis andre lande benytter sig af eller tillader adgang til utroværdige leverandører til at udbygge et 5G-netværk, vil vi være nødt til at genoverveje vores muligheder i forhold til at dele information og være forbundet med dem på de måder, vi er i dag,« siger han til Reuters.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.