USA går med på vognen: Åbner for offentlige data

8. marts 2016 kl. 14:012
Otte amerikanske byer samt en håndfuld ministerier vil åbne for adgang til offentlige data om ejendomme, skoler og transport med henblik på at sætte fart i udvikling af it-services.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nu hopper amerikanerne også med på vognen med at give udviklere nemmere adgang til at bruge offentlige data i deres tjenester.

Version2 har tidligere beskrevet et projekt i Australien med åbne API'er til offentlige databaser og også det danske grunddataprojekt.

Det Hvide Hus meddelte mandag, at man lancerer et ambitiøst digitaliseringsprojekt, der giver borgere og organisationer adgang til både statslige og lokale data.

Tiltaget, som kaldes Opportunity Project, vil åbne for »oplysninger om jobmuligheder, ejendomme og huspriser, transport, skoler, legepladser og andre faciliteter i nabolaget,« lyder det i en meddelelse fra Det hvide Hus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Programmet driver sitet Opportunity.Census.gov og det indgangen til at få adgang til Opportunity Projects data-sæt.

Otte storbyer med i datafordelerprojekt

For nærværende deltager otte amerikanske byer - Baltimore, Detroit, Kansas City, New Orleans, New York, Philadelphia, San Francisco og Washington DC.

Data stammer fra flere offentlige institutioner, herunder folketællingskontoret US Census Bureau, samt Health og Human Service ministeriet, Uddannelsesministeriet samt Erhvervs- og Landbrugsministeriet.

Ambitionen er, at den nemmere adgang til data skal motivere »til at foretage flere kvalificerede, datadrevne investeringer.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men lige som herhjemme er projektet også en invitation til softwarehuse til at udvikle nye værktøjer.

Det kan være værktøjer til f.eks. konsekvensvurdering af installationer til vedvarende energi, advarsler mod klimaforandringer eller til planlægning af f.eks. butikscentre.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. marts 2016 kl. 01:26

Det er ikke nyt med åbne offentlige data i USA. På visse områder rækker det længere tilbage end i Europa. Og som generelt princip rækker det mindst tilbage til 2013:https://www.whitehouse.gov/open

2
9. marts 2016 kl. 05:48

Bor i USA og min by har en helt website med rest api hvor man hente alskens data...