USA går med på vognen: Åbner for offentlige data

Otte amerikanske byer samt en håndfuld ministerier vil åbne for adgang til offentlige data om ejendomme, skoler og transport med henblik på at sætte fart i udvikling af it-services.

Nu hopper amerikanerne også med på vognen med at give udviklere nemmere adgang til at bruge offentlige data i deres tjenester.

Version2 har tidligere beskrevet et projekt i Australien med åbne API'er til offentlige databaser og også det danske grunddataprojekt.

Læs også: Fra CPR-numre til vandløb: Dyk ned i den samlede model for danske grunddata

Det Hvide Hus meddelte mandag, at man lancerer et ambitiøst digitaliseringsprojekt, der giver borgere og organisationer adgang til både statslige og lokale data.

Tiltaget, som kaldes Opportunity Project, vil åbne for »oplysninger om jobmuligheder, ejendomme og huspriser, transport, skoler, legepladser og andre faciliteter i nabolaget,« lyder det i en meddelelse fra Det hvide Hus.

Programmet driver sitet Opportunity.Census.gov og det indgangen til at få adgang til Opportunity Projects data-sæt.

Otte storbyer med i datafordelerprojekt

For nærværende deltager otte amerikanske byer - Baltimore, Detroit, Kansas City, New Orleans, New York, Philadelphia, San Francisco og Washington DC.

Data stammer fra flere offentlige institutioner, herunder folketællingskontoret US Census Bureau, samt Health og Human Service ministeriet, Uddannelsesministeriet samt Erhvervs- og Landbrugsministeriet.

Ambitionen er, at den nemmere adgang til data skal motivere »til at foretage flere kvalificerede, datadrevne investeringer.«

Men lige som herhjemme er projektet også en invitation til softwarehuse til at udvikle nye værktøjer.

Læs også: Sådan kan frie grunddata bruges: Skybrudsadvarsel, vindmølle-udsigt og butiksplacering

Det kan være værktøjer til f.eks. konsekvensvurdering af installationer til vedvarende energi, advarsler mod klimaforandringer eller til planlægning af f.eks. butikscentre.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (2)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017