USA: Første hårde domme til medlemmer af Indisk call-center svindel-industri

25. juli 2018 kl. 10:091
USA: Første hårde domme til medlemmer af Indisk call-center svindel-industri
Illustration: Minerva Studio/Bickstock.
En domstol i Texas har netop idømt 24 ud af 61 tiltalte hårde fængselsstraffe. Første retsforfølgelse af indisk callcenter svindel-industri, siger USA's justitsminister
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

24 bagmænd bag omfattende, indisk telefonsvindel er netop blevet idømt fængselsstraffe på op til 20 år ved en Texansk domstol. Sigtelserne omfattede afpresning, identitetstyveri, konspiration, bedrageri, hvidvask og det ulovlige forhold, at udgive sig for at være embedsmand. Det beløb sig til mellem 9,5 og 25 mio. amerikanske dollars.

Det skriver Ars Technica

De kriminelle oprettede ifølge sigtelsen et helt callcenter i Indien, som gennemførte systematiske svindelnumre målrettet borgere i USA. Derefter hævede og hvidvaskede de pengene i USA. Gerningspersonerne er nu blevet anholdt på tværs af USA og Indien.

De ansatte i det indiske callcenter er i sigtelsen opdelt i kategorier af Caller – som foretog opkaldene og Callcenter Operators; mellemledere som uddelte lister over mål, opkalds-manuskripter og stod for daglig ledelse.

Svindelnumre om skat og deportation

Fra callcentret gennemførte svindlerne eksempelvis et IRS Scam, hvor de udgav sig for at være fra skattevæsenet og krævede øjeblikkelig betaling for påstået ubetalt skat. De truede med bøde og fængselsstraf.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et andet nummer gik på, at udgive sig for at være fra immigrationstjenesten, derefter ringede de til folk de formodede var indvandrere og krævede udbetaling af en påstået bøde. Her truede de med deportation.

Ifølge USA's Justitsministerium skulle pengene udbetales i USA, hvor et netværk af medskyldige stod for at hæve og hvidvaske pengene. Det beløb sig til mellem 9,5 og 25 mio. amerikanske dollars.

»De hårde straffe, som er udstukket denne uge repræsenterer kulminationen af den første storskala, mulit-juristiktion retsforfølgelse målrettet den indiske call-center svindelindustri,« sagde Jeff Sessions, som er USA's justitsminister, i en udtalelse sidste uge.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
26. juli 2018 kl. 13:06

Man kan klante Trump's kabinet for meget, men det her er dejligt at se. Langt om længe! Mere af det her!