USA: Første hårde domme til medlemmer af Indisk call-center svindel-industri

Illustration: Minerva Studio/Bickstock
En domstol i Texas har netop idømt 24 ud af 61 tiltalte hårde fængselsstraffe. Første retsforfølgelse af indisk callcenter svindel-industri, siger USA's justitsminister

24 bagmænd bag omfattende, indisk telefonsvindel er netop blevet idømt fængselsstraffe på op til 20 år ved en Texansk domstol. Sigtelserne omfattede afpresning, identitetstyveri, konspiration, bedrageri, hvidvask og det ulovlige forhold, at udgive sig for at være embedsmand. Det beløb sig til mellem 9,5 og 25 mio. amerikanske dollars.

Det skriver Ars Technica

De kriminelle oprettede ifølge sigtelsen et helt callcenter i Indien, som gennemførte systematiske svindelnumre målrettet borgere i USA. Derefter hævede og hvidvaskede de pengene i USA. Gerningspersonerne er nu blevet anholdt på tværs af USA og Indien.

De ansatte i det indiske callcenter er i sigtelsen opdelt i kategorier af Caller – som foretog opkaldene og Callcenter Operators; mellemledere som uddelte lister over mål, opkalds-manuskripter og stod for daglig ledelse.

Svindelnumre om skat og deportation

Fra callcentret gennemførte svindlerne eksempelvis et IRS Scam, hvor de udgav sig for at være fra skattevæsenet og krævede øjeblikkelig betaling for påstået ubetalt skat. De truede med bøde og fængselsstraf.

Et andet nummer gik på, at udgive sig for at være fra immigrationstjenesten, derefter ringede de til folk de formodede var indvandrere og krævede udbetaling af en påstået bøde. Her truede de med deportation.

Ifølge USA's Justitsministerium skulle pengene udbetales i USA, hvor et netværk af medskyldige stod for at hæve og hvidvaske pengene. Det beløb sig til mellem 9,5 og 25 mio. amerikanske dollars.

»De hårde straffe, som er udstukket denne uge repræsenterer kulminationen af den første storskala, mulit-juristiktion retsforfølgelse målrettet den indiske call-center svindelindustri,« sagde Jeff Sessions, som er USA's justitsminister, i en udtalelse sidste uge.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere