USA: EPJ-milliarder nødvendige for udviklingen

USA's nye 'zar' med ansvar for sundheds-it mener, at det er nødvendigt med regeringens indskud på mere end 100 milliarder kroner.

Den private sundhedssektor i USA har ikke på eget initiativ gjort nok for at indføre it til at effektivisere, og derfor er det nødvendigt, at regeringen træder ind med de godt 100 milliarder kroner, som er afsat til sundheds-it.

Det mener den nye ansvarlige 'zar' for sundheds-it, David Blumenthal, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

»Det er tydeligt, at området ikke har flyttet sig tilstrækkeligt, mens det har været overladt udelukkende til den private sektor,« siger han.

David Blumenthal er tidligere professor ved Harvard Medical School og er for nyligt blevet udnævnt til at skulle stå i spidsen for den nye regerings projekt med at skyde 19 milliarder dollars i sundheds-it som led i den vækstpakke, regeringen har fået vedtaget.

Den amerikanske sundhedssektor er hovedsageligt privatiseret bortset fra hospitalerne under ministeriet for nuværende og tidligere ansatte i forsvaret, Veterans Affairs.

Hidtil har de private firmaer kun i ringe omfang indført elektroniske patientjournaler, og der er heller ingen standarder, som kan sikre kompatibilitet mellem systemerne.

Vækstpakkens tilskud til EPJ ventes at være med til at sætte skub i etableringen af standarder, som også kan komme til at få indflydelse på EPJ-systemer i andre lande. En af de store leverandører i USA er således GE Healtcare, som har leveret et digitalt røntgeninformationssystem til Region Syddanmark.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere